in

Bemutatkozott a tankerület vezető

121126kepenyes

121126kepenyesErdős Norbert Békés megye kormánymegbízottja mutatta be november 22-én, csütörtökön délelőtt a Szarvasi Földhivatal épületében rendezett sajtótájékoztatón a leendő Szarvasi Járás tankerületének vezetőjét, Kepenyes Andrást.

A kormánymegbízott elmondta, hogy a vezető feladata a tankerületet felkészítse a január 1-jei változásokra, s az új közoktatási törvény szellemében a korábbi egyensúlytalanságokat megszüntetve, ugyanazt a színvonalas képzést biztosítani valamennyi állami fenntartású iskolában. Erdős Norbert hangsúlyozta, Szarvason olyan vezető kapott kinevezést, aki bírja a szarvasiak bizalmát, szakmai presztízse magas, és minden bizonnyal nagy jövő előtt áll.

A tankerület vezetője elmondta, hogy Szarvason született, s tanulmányi idejének néhány évét leszámítva ebben a városban élt és dolgozott. A szarvasi közoktatásban dolgozva szerzett már tapasztalatokat annak átalakításában. Alapvető céljának azt tartja, hogy a tankerület iskolái fennmaradjanak, fejlődjenek, végső soron népességmegtartó erővé váljanak a településeken.

Kérdésre válaszolva a tankerület vezetője elmondta, hogy irányítása alá fog tartozni a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola, a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola, a Szarvasi Székely Mihály Intézmény Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola, a Pedagógiai Szakszolgálat és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola. Nem lesz túl nagy tankerület, a diáklétszám 1500-2000 között lesz. A járási tankerület szervezetének kialakítása most van folyamatban, így pontos létszámot nem tudott mondani, de biztosan lesznek munkatársak a tankerületben, ami minden valószínűség szerint a – szintén járásivá váló – Földhivatal épületében kap helyet. Ugyancsak kérdésre válaszolva Erdős Norbert mondta el, hogy a megyében kilenc egyenrangú tankerület alakult – a békéscsabai ellát ugyan más feladatokat is –, de nincsenek alá-fölé rendeltségi viszonyban, valamennyi tankerület a Klébelsberg Közoktatási Központnak tartozik felelősséggel, s onnan kapja a végrehajtandó feladatokat is.

Kepenyes András
– Szarvasi lakos.
– Nős, 3 gyermek édesapja.
– Okleveles középiskolai tanár (JPTE Pécs, 1997.).
– Közoktatás-vezetői szakvizsgával rendelkezik (SZTE Szeged, 2011.).
– Korábbi munkahelyek: 1997-2001 Szarvas, középiskolai biológia tanár, szakközépiskolában és szakiskolában; 2001-2012 Szarvas, igazgatóhelyettes, gimnázium, szakközépiskola, szakiskola, általános iskola.
– Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az alap- és középfokú köznevelési intézmények tanügyigazgatásában és átszervezésében.

Célja: segítséget nyújtani ahhoz, hogy a tankerület településein megmaradhassanak az iskolák, valódi esélyegyenlőséget teremteni a gyerekek számára a megfelelő színvonalú oktatással, az iskolarendszer igazságosabbá tételével, s felszámolni az elmúlt évtizedekben egyre mélyülő különbségeket.

Feladatai: a szarvasi tankerület területén működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal, és a köznevelés egyéb szereplőivel. A köznevelési törvényben rögzített fenntartói és működtetői feladatok és a szervezet jóváhagyott munkatervében előírt, rendszeres és időszakos tevékenység elvégzése. Rendszeres jelentés, adatszolgáltatás készítése, illetve a szükséges jelentések megtétele a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, továbbá a szervezet belső szabályzatainak megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

121126nora

Készülődjünk!

121127zongora

Katolikus szív küldi szívnek, zongorán