in

Egy hadapród naplója – karácsonyra!

121128aprod

121128aprodEgy hadapród naplója az első világháborúból címmel elkészült Podani János, szarvasi tanító kézírásos, képekkel és grafikákkal illusztrált naplójának színes, hasonmás kiadása, ill. számítógépes átirata. Egyszerre kordokumentum és „naplóregény”, dekoratív oldalakon olvasható élvezetes stílusú olvasmány. Olyan, mint az évszázados kódexek hasonmás kiadása. A szerző életének 1915-től 1919-ig tartó szakaszát örökítette meg, benne az önkéntes hadba vonulásának, két hétig tartó háborújának, 3 év 9 hónapig tartó fogságának eseményeit rögzítette. A színes kötet 108 oldalas, benne 54 akvarell, ill. grafika látható.

A könyv egyediségét a szerkesztők különleges eszközökkel is növelték. Száz, egyenként számozott példányban jelentették meg. A sorszámot a könyv előzékére nyomtatott ex librisbe írták bele, a bemutatón a vásárlók kérésére beleírják a kért nevet is.

A sorszámot is ki lehet választani. Az eddig megrendelt példányokba a vevők általában a születési évszámuk két utolsó számjegyének vagy a születésük napját kérték beírni. Ezt meg lehet tenni a bemutatón is.

A  bemutató napjáig mód van arra, hogy elektronikus levélben kérjenek sorszámot a Szarvasi Krónika e-mail címén (kutasferenc@szarvasnet, hu). Az eddig „elkelt” sorszámok: 1- 19, 26, 40-43, 46, 47, 52, 54, 69-72, 79, 90-100. Ugyanezen a címen előrendelést is fel lehet adni, de a könyv csak a bemutatón vehető át kedvezménnyel.

A könyvet a szerkesztők 2012. december 3-án 16.30-kor mutatják be a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében egy mini-shaw keretében, benne naplórészletek, diavetítés, élménybeszámolók kulisszatitkokkal.

A bemutatón könyvet vásárló résztvevők ajándékba kapják meg a dr. Demeter László által szerkesztett füzetet, amely soha nem publikált I. világháborús fotókat tartalmaz a szerkesztő magyarázó szövegével.

Az Egy hadapród naplóját a bemutatón kedvezményes, 3200 Ft-os áron vehetik meg, a bemutató napját követően kereskedelmi forgalomban 3700 Ft-ért kapható.

– F –

Vélemény, hozzászólás?

121127zongora

Katolikus szív küldi szívnek, zongorán

121128arcok

Ismeretlen arcok