in

Befejeződött a Gyomaendrődi úti kerékpárút építés

121203kerekparut

Szarvas Város Önkormányzata a „Szarvas és Gyomaendrőd közötti biztonságos kerékpárút építése” című nyertes pályázatával 100%-os 189 525 828,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Közreműködő szervezet a Közlekedésfejlesztési Zrt. A támogatási szerződés aláírása után a  kivitelező kiválasztására irányuló nyílt közbeszerzési eljárást folytattuk le.

A felhívásunkra tíz vállalkozás adott be ajánlatot.

A Képviselő-testület az ajánlatok értékelése után úgy döntött, hogy a     kerékpárút építésre a legkedvezőbb ajánlatot adó „SW-T” Közös Vállalkozással (Swietelsky Magyarország Kft. gesztor cég, Tótkaép Kft. tag)köt szerződést, az ajánlatában foglalt bruttó 136.062.500,-Ft vállalási áron.

A kerékpárút a Rózsási szőlőktől a Rózsás majorig 5370 m hosszban épül meg, 2 m szélességben két réteg, összesen 6 cm aszfalt burkolattal.

A munkaterületet 2012. január 13-án adtuk át kivitelező részére, szerződés szerinti befejezési határidő 2012. augusztus 31-e volt.

Az építési munkálatok végzése közben – talajmechanikai vizsgálólaboratórium által – elvégzett minősítő vizsgálatok néhány helyen nem megfelelő altalaj teherbírást mutattak. A 100%-os teljesítéshez szükséges volt az altalaj helyenkénti cseréje.

A közreműködő szervezet az altalaj cserére vonatkozó pótmunkák elvégzését engedélyezte, melynek összege 38.184.130,-Ft.

Az eredeti befejezési határidő 2012. október 31-re módosult.

A kerékpárút elkészült a műszaki átadás-átvételi eljárás november 13.-án megkezdődött és reményeink szerint az összes érdekelt nyilatkozatának beérkezése után 8 nap múlva le is zárul, mivel a kivitelező szép és jó munkát végzett. Ünnepélyes átadó 2012. november 30. 11 órakor volt.

Vélemény, hozzászólás?

121202vajda

Nyílt nap a Vajdában

A Jobbik Szarvasi Ifjúsági Tagozat adománygyűjtést szervez rászorult szarvasi családok részére