in

Advent Bécsben

121216becs

121216becsA Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumm, mint minden évben, ez évben is adventi kirándulást szervezett Bécsbe.

December 1-én korán reggel, egészen pontosan 4.30-kor kezdtük bécsi utunkat az elmúlt hétvégén. Jó pár óra utazás után 11 órakor érkeztünk meg az osztrák fővárosba. Először a város nevezetességeit tekintettük meg, majd egy rövid séta után megnéztük a  Stephansplatzon található Szent István-székesegyházat, amelynek érdekessége, hogy magyarországi mesterek építették.

A Kohlmarkt-on, a magyar „Váci utcán” végigsétálva jutottunk el a Hofburgig, ahol konflisok szállították az ide látogató turistákat.

Utazásunk egyik fő célja a bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár (Wiener Adventzauber) megtekintése volt .Ez két különböző helyszínen  zajlott, az egyik a Rathausplatz, ami legalább 150 standból állt. Itt karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat vásárolhattunk, míg a Maria-Theresien-Platzon hagyományos kézműves alkotásokból lehetett válogatni.

Érdemes tudni, hogy Bécsben az adventnek óriási hagyománya van, mely egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza, azóta alakulnak át a város legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá. Később lehetőségünk volt elmenni a Mariahilfer Strassera is,  ahol mindenki megtalálhatta kedvenc üzletét.

A késő délutáni órákban csodálatos kivilágítás mellett sétáltunk vissza a dómhoz, ahol elbúcsúztunk ettől a szép várostól, remélve, hogy jövőre is visszatérhetünk ide az adventi hetekben.

Hovorka Sára (10.A)

Vélemény, hozzászólás?

121215szekely

Továbbtanulás – közel vagy távol?

121216teremfoci

Irány a megyei diákolimpiai döntő