Connect with us

Rendezvény

Karácsony a világvégét követő negyedik napon

121224gyertya

121224gyertyaMiközben odakint a természet fehér karácsonnyal hitegette a szarvasiakat, a Szent Klára római katolikus templomban ismét sokan gyűltek össze, hogy a Cervinus Teátrum szervezésében tanúi legyenek az utolsó gyertya meggyújtásának advent negyedik vasárnapján. Seidl Ambrus, miután a “világvégét követő második napon” köszöntötte az egybegyűlteket, az emberi hiszékenységről osztotta meg néhány gondolatát. Ahogy mondta, több komoly felnőtt kereste meg a világvégével kapcsolatban, akik valamelyik tévére hivatkoztak, hogy ha ott is téma ez, akkor ennak a fele sem tréfa. Plébánosunk egy egészen egyszerű és kézenfekvő magyarázatot adott a hitetleneknek is, mégpedig azt, hogy észre vehették volna, hogy az a csatorna, amelyik ezzel a témával riogatta az embereket, tervezett műsort a világvégét követő napokra is.

Az ünnepi műsort ezen a napon a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola növendékei adták az ünnepi alkalomhoz illő versekkel, dalokkal és egy betlehemessel. Polgármesterünk, Babák Mihály rövid köszöntője után még egy kísérletet tett a világvégtelenségben csalódott negyedik gyertya meggyújtására, – ami korábban már sem a gyerekeknek, sem Seidl Ambrusnak nem sikerült – és ami egy gyermekfilmben már-már a karácsony eljövetelét veszélyeztetné-, de városunk első embere határozott mozdulatokkal hárította el oldotta meg a problémát, így a világvége után négy nappal mégis lesz karácsony.

A gyertyagyújtás után az Önkormányzat dolgozói és a képviselők meleg étellel várták a rászorulókat, miközben még minidig sűrű pelyhekben hullott a hó.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect