in

Húsz raklapnyi szeretet

121229civil

Ősszel a  „Szarvasért” Alapítvány, a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület és az Emberöltő Alapítvány közös adománygyűjtésbe kezdett. Célunk az volt, hogy a Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak szebbé tegyük a szeretet ünnepét. Eleinte voltak kétségeink az akció sikerességét illetően, de az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Először csak apránként, hetente csordogáltak a felajánlások,  de november elejére elözönlöttek bennünket az adományok, volt olyan nap, amikor az irodába sem fértünk be. A végeredmény húsz raklapnyi adomány lett, melynek becsült értéke másfél millió forint. Ahhoz, hogy érzékeltessem, mekkora mennyiségről beszélünk, elmondom, ennyi raklap csaknem megtölt egy kamiont.

Köszönjük a helyi médiáknak, a Newjsagnak, a Szarvas és Vidékének, a Szarvasi Hétnek, a Szarvasi Informatikai Kft.-nek, a Körös Tv-nek és a Rádió Szarvasnak, hogy a gyűjtés hírét eljuttatták a lakossághoz.

Köszönjük a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a Szent István Egyetem Gyakorló Általános Iskola Óvoda és Bölcsőde, a Szlovák Általános Iskola és Óvoda, valamint a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium dolgozóinak, tanulóinak és szüleiknek azt az elképesztő mértékű lelkesedést, segíteni akarást, amellyel csatlakoztak az adománygyűjtő akcióhoz.

121229civilKöszönettel tartozunk a Gallicoop Zrt.-nek a segítőkészségéért, valamint a csomagoláshoz nyújtott segítségéért.

Köszönjük a Polgármesteri Hivatalnak, hogy segítettek a csomagolásban és a szállításban, a Golden-Pack Hungária Zrt.-nek, hogy biztosította számunkra az ehhez szükséges fóliát.

Köszönet illeti meg a Pioneer Zrt. vezetőségét, dolgozóit, akik az adományok gyűjtése mellett a célba juttatásában is segítségünkre voltak.

A kistérség lakóinak köszönjük azt a példátlan összefogást, jó szándékot, mellyel lehetővé tették, hogy december 19-én húsz raklapnyi ruhaneműt, élelmiszert, játékot és egyéb hasznos  tárgyat indíthattunk útnak Csíksomlyóra, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonába.

Talán, kicsit közhelyesen hangzik, főleg így karácsony táján, hogy „Jobb adni, mint kapni”, de ennek  a páratlan összefogásnak, segíteni akarásnak eredményeképpen nem csak adtunk, hanem kaptunk is: köszönetet, hálát, szeretetet, melyre nagy szükség van a mai, rohanó világunkban.  

A szervező civil szervezetek nevében: Sonkolyné Aszódi Zsófia

Vélemény, hozzászólás?

121229szlovak

Szeretetet osztani

121231koncert

Boldogabb új esztendőt!