in

Csalók járják a szarvasi idősek otthonait

130131viz

130131vizAhogy az már a közösségi oldalakon körbement, Szarvason ismét feltűntek a gyanútlanság és a hiszékenység vámszedői, akik természetesen elsősorban az idősebbeket veszik célba.

2013. január 30-án több bejelentés érkezett Az ALFÖLDVÍZ Zrt-hez arra vonatkozóan, hogy Szarvas város térségében két hölgy az esti órákban többnyire idős embereket keres fel azzal a céllal, hogy időpontot egyeztessen otthonukban történő ivóvíz arzénszint mérésére.

Aki beengedte a két személyt, arra panaszkodott, hogy amíg az egyik hölgy a vízmintát levette és a mérésről beszélni kezdett, a másik hölgy meglehetősen szembetűnően elkezdte fölmérni a lakásban fellelhető értékeket. A lakók végül kilátásba helyezték a rendőrség értesítését és elzavarták a nőket.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy társaságuk nem végez ilyen tevékenységet. A helyszínen történő ivóvíz arzénszint mérés nem kivitelezhető. Az ivóvíz arzéntartalmának mérését kizárólag laboratóriumi körülmények között lehet elvégezni.

Tájékoztatják továbbá a lakosságot, hogy a helyi ivóvíz-szolgáltató ALFÖLDVÍZ Zrt. kizárólag a fogyasztók részéről érkező igény vagy panasz, illetve megrendelés esetén végez a lakosság számára ivóvízvizsgálatot.

Javasolják, hogy amennyiben ilyen megkeresés érkezik a lakossághoz, úgy körültekintően járjanak el, és amennyiben szükségesnek ítélik, haladéktalanul értesítsék Társaságot, valamint jelentsék a Rendőrségnek (66/313-711)!

Vélemény, hozzászólás?

130131ovi

Suliszimfonikusok

130131foto

Generációk egymás mellett – képekben