in

Suliszimfonikusok

130131ovi

130131oviÉrdekes módszerrel próbálja meg megkedveltetni a komolyzenét a fiatalabbakkal a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Ovisoknak filmzenét játszani nem megszokott, de szemmel láthatóan működő dolognak tűnik, igaz, a hangolásnál volt, aki a fülét fogta. Hétfőn délelőtt  Szarvason, a SZIE Gyakorló Intézmény tornatermében tágra nyitott szemű és fülű gyereken folytatták a kísérletet. Rambóval kezdtek, majd a Karib-tenger kalózai is megérkeztek, de a Csillagok háborúja, a Mission impossible, az Indiana Jones és a Rózsaszín párduc dallamai is felcsendültek a hálás közönség előtt.

Ahogy azt a zenekar vezetője elmondta, a túlélésért küzdenek. Szolnokon nincs pénz egy ekkora szimfonikus zenekar eltartására, és 2014-től a fenntartó környezet változása sem játszik a kezükre. Ennek próbálnak meg elébe menni úgy, hogy pályázatokból próbálják meg megteremteni működésükhöz a hátteret.

Így érkeztek el Szarvasra, ahol először terepszemlét végeztek. Meg is tetszett nekik a Víziszínpadunk, ahol szívesen fellépnének. Természetesen egy alkalmasabb időpontban.

A legalább ötven taggal fellépő zenekar minden tagja komolyan vette a feladatot. Úgy játszottak, mintha nem egy akusztikátlan tornateremben, hanem egy koncerthallban zenéltek volna. A másik fél is teljesítette a rá rótt feladatot, élvezte az előadást. A végén az egyik ovisnak lehetősége nyílt vezényelni a zenekart, így az elismert karmesterek száma Szarvason immár háromra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

130129u13foci

V. Szarvas-kupa (U13)

130131viz

Csalók járják a szarvasi idősek otthonait