in

Robin, a hód

130208robin

130208robinÉrdekes természetvédelmi mesejátékot és ehhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokat rendeztek a gyerekeknek a Cervinus Teátrumban. A Masters of Puppets Theatre bábos társulat bejárta más szinte gész Európát. Kedden két alkalommal, délelőtt és délután is felléptek a Cervinus Teátrum színpadán is a Robin, a hód című játékukkal. A nézőtér mindkétszer megtelt gyerekekkel, aki mindkétszer hálás közönségnek bizonyultak. Előadásnak nem csak a szórakoztatás, hanem az oktatás is a célja volt. Az előadók Kemény Henrikkel, a legendás magyar bábművésszel is játszottak együtt, sőt erre az előadásra is elhozták néhány bábját.

Az angolszász, a tradícionális magyar bábjátszási forma, valamint interaktív elemek keveredtek az élőszereplős megjelenésekkel, amit a gyerekek nagyon hálásan fogadtak. A mese egy hódról szól, aki megakadályozza azt, hogy a favágók kiirtsák az erdő fáit.

Az előadás előtt és után az előtérben a Körös Maros Nemzeti Park és az Arborétum munkatársai mellett civilekkel kézműveskedhettek, barkácsolhattak, játszhattak az óvodások és a kisiskolások.

Vélemény, hozzászólás?

130207csery

Hazai diadal a Csery-kupán

130209izek

Hét évtized ízei