in

Fergeteges karneváli hangulat…

130221gyakorlo

130221gyakorlo

Péntek délután büszke szülők, nagyszülők, érdeklődő családtagok töltötték meg a SZIE Gyakorlóintézményének tornatermét. Hangulatos díszítés a falakon, és mindenkin jelmez! Tóth Ágnes óvópedagógus szeretettel köszöntötte a farsangi mulatság vendégeit, majd annak nyitányaként a nagycsoportos óvódások Fabóné Nagy Andrea és Faggyas Jánosné segítségével teremtettek báli hangulatot. Majd az osztályok táncos műsorai következtek; az elsősök sakkbábúnak öltözve Michael Jacksont keltették életre a parketten. A második osztályosok Csizmás kandúr mesevilágába kalauzoltak el táncukkal, a harmadikosok görög táncot jártak, és végül a negyedikesek elkápráztató szamba tánca fergeteges hangulatot teremtett.

Idén is sok-sok ötletes jelmezbe bújtak a gyerkőcök, nem kis fejtörést okozva ezzel a zsűri tagjainak a díjak kiosztását illetően. Néhányan minden kreativitásukat bevetetették! A farsangi bálokról nem hiányozható hercegnők és pókemberek mellett találkozhattunk Nagymamával és lekvárjával, 007-es ügynökkel (James Bond) és aktuális barátnőjével, Németh Lajos meteorológusunkkal, Angry Birds-el, egy életnagyságú strucc madárral, és Szinyei Merse Pál – Lila ruhás hölgy című festményével is. A lepedők sem úszták meg épen, átestek pár nyisszantáson és így születetett meg az ötletes vállalkozó szellem nevű jelmez, melynek kezében a régről ismert aktatáska volt az irányadó. Volt aki könnyebb megoldást választott, és  kamionkormánnyal a kezében egyszerűen kamionsofőrnek öltözött!

A zsűri döntése után a díjkiosztón a nyertes jelmezesek ajándékokkal és oklevéllel gazdagodtak. És természetesen most sem maradhatott el, a már hagyományosnak számító, farsangi torta, jutott belőle mindenkinek!

Mindemellett nem hiányozhatott a délutánról a sok beszélgetés, a zene, sőt a tánc sem! Berke Sándor tanító szakos hallgató vállalta a szuper DJ szerepét, nagyszerű hangulatot varázsolt! Itt aztán bárki táncra perdülhetett és pihenés közben ehetett – ihatott, hiszen mindenhol sütik, italok és ételek csábítgatták a vendégeket!

Köszönöm a szervezőknek, hogy idén is a zsűri soraiban lehettem, és hogy ilyen jól szórakozhattunk! Gratulálok a pedagógusoknak a táncok betanításáért és a színvonalas délutánért!

Dr. Benczéné Kardos Karola
Bóbita Alapítvány kuratóriumi elnöke

Vélemény, hozzászólás?

130220szekely

Az első perctől pezsgő hangulat

130221halas

A sarokba állított idegenforgalom