in

Nyikorgós kezdés

130303foci

130303fociKicsit besűrűsödött az olaj őszi forduló után a Szarvasi FC gépezetében a tél folyamán. A tavaszi forduló első mérkőzésén a Sarkadi Kinizsi LE együttesét fogadták Rétes Pál edző fiai. Ahogy azt a mérkőzés elején Horváth Györgytől a hangosbeszélőn keresztül a korlát mellett állók megtudták, 10 év után visszatért Szarvasra Moldván Krisztián.

Az U19-esek mérkőzésén Horváth József (2), Zima Dániel, Furár Róbert, Bakos Szilveszter, Orosz Krisztián és Janurik Attila góljaival 7:4-re győzött a hazai csapat. A kellemes tavaszi napsütésben lelátogatók nagyjából ezt várták a felnőttektől is, gólzáporos győzelmet, ami megalapozná a tavaszi idény nézőszámát, ill. megerősítené a szurkolókat, hogy a bravúros őszi idény folytatódik.

Az első igazi tavaszi napon a napsütés ellenére még befért volna a farmer alá egy jégeralsó, pláne a második félidő vége felé, amikor egy nagyobb felhő eltakarta napot. A mérkőzés álmosan kezdődött. Talán Moldván Krisztián helyét keresték a csapatban, talán csak a téli elgémberedettség okozta, de nem úgy tűnt, hogy a tavalyi gépállat forma folytatódik.

Az első félidő 15. percéig szinte semmi sem történt. Akkor egy szabadrúgásból kétszer jött vissza a sarkadiak gólvonaláról a labda, egyszer a kapusról, egyszer egy védőről, aki pont rosszkor volt rossz helyen. Pedig nagyon kellett volna gyorsan legalább egy megnyugtató gól mind a pályán belül, mind kívül. Erre a 34. percig kellett várni, amikor a csapatkapitány, Klimaj Zoltán büntetőből megszerezte a tavaszi idény első gólját.

A második félidőt változatlan felállásban kezdte a Szarvas. Az 52. percben Kiszel egy jobbról beadott labdájára középen nem érkezett senki, ám az egyik sarkadi védő vette az adást, és majdnem elgurította a kapusa mellett azt. Az 57. percben Moldvánt Nagy Roland váltotta fel. Két perc sem kellett ahhoz hogy helyzetbe kerüljön, de ahelyett, hogy leszakította volna a hálót a kampókról, Föld körüli pályára állította a labdát. Azért érződött, hogy Cánóval könnyebben értik meg egymást a csapattársak, és ő is jobban érzi, ki merre mozog, akár mögötte is. Ezt két perccel később be is bizonyította, mikor Klimaj passzát talppal maga mögé továbbította Csellár Sándornak. Sajnos a rossz példa ragadós. Ő egy Bukarestbe tartó utasszállítót lőtt le. Már két labdával lett szegényebb a szarvasi egyesület.

Újabb egy perc telt el, mikor Cánó indításából Klimaj tört kapura, és úgy döntött, talán labdatakarékossági okokból, hogy inkább kapura lövi. A sarkadi kapus éppen csak kapufára tudta tolni a csapatkaitány labdáját. Egyre közelebb kerültünk a hálóhoz, de sajnos még mindig egyetlen büntetőből lőtt góllal vezettünk.

Aztán a 63. perceben eljött, amit minden szarvasi focirajongó várt. Egy akcióból lőtt gól. Fóka egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból talált a hálóba. 2:0.

A 68. percben, talán egy szerencsétlen lépésből kifolyólag, Darida Norbertet kézben kellett levinni a pályáról. Reméljük, hogy rosszabbnak nézett ki az eset, mint amilyen valójában, és a következő mérkőzésen már ismét ott lesz! Helyére Filyó Tamás állt.

Aztán a 30. percben a bíró egy ellenünk elvégzett szabadrúgás után úgy ítélte meg, hogy a tizenhatoson belül álló sorfalban állók egyike szándékosan kézzel ért a labdához, és büntető ítélt ellenünk. Mindenki az órájára nézett, és elkönyvelte, hogy nagyon kemény 15 perc előtt állunk, ha a vendégek megszimatolják, hogy innen akár pontot is elvihetnek. Kiri Mihály nézett farkasszemet a sarkadi ítéletvégrehajtóval, aki erősen a bal alsó sarokra lőtte a labdát. Ám annak, hogy el is érje a hálót, akadályát képezte Kiri, aki bravúros vetődésével stabilizálta a 2:0-ás eredményt.

A 77. percben Lós István helyére Bogdán Péter állt be. A végjátékban még Csellár gurított mellé egyet, majd a bíró úgy döntött, hogy nincs miért hosszabbítania, és a 90. percben véget vetett a mérkőzésnek.

Szarvasi FC: Kiri Mihály, László Viktor, Pákozdi Ferenc, Darida Norbert, Csellár Sándor, Kiszel Zoltán, Murvai Dávid, Kristóf Gergő, Lós István, Moldván Krisztián, Klimaj Zoltán

Cserék: Nagy Roland Márió, Bogdán Péter, Filyó Tamás, Herkó Ákos, Enabulele Stanley

Edző: Rétes Pál

Rétes Pál: — A vendégek végig fegyelmezetten, nyíltsisakos támadó szellemben játszottak, így nehezen sikerült megszereznünk a győzelmet.

Vélemény, hozzászólás?

130302alma

Körtemuzsika „ALMAMÓDRA”

130304civil

Bemutatkozott a civil Szentandrás