in

Utazás Kiállítás 2013

130304utazas

A Körös menti Turisztikai és Kulturális Egyesület az utazás kiállításon, Békés megye standján képviselete Szarvast, Békésszentandrást és Kondorost.

A nyitónapon egy sajtótájékoztató keretében Hodálik Pál alpolgármesterünk mutatta be városunkat, a  turisztikai vonzerőket és  a fejlesztéseket, ezt követően Csasztvan András a Cervinus Teátrum Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Szarvasi Szilva napokról, Seregi Zoltán a Jókai Színház igazgató helyettese a nyári vízi színház programokról, végül Tirják László a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója bemutatta az igazgatósághoz tartozó ökoturisztikai létesítményeket, valamint tájékoztatta az érdeklődőket a Nemzeti Park 2013-as, előre tervezett fix programjairól. A Békés megyei standot meglátogatta még Domokos László ÁSZ elnök, valamint a Békés megyei közgyűlés elnöke Farkas Zoltán is.

Már a csütörtöki,  szakmai napon kiderült számunkra, hogy Szarvas és a térség még mindig egy ismert és nagyon kedvelt turisztikai célpont. Aki járt nálunk, az egy gyönyörű városra emlékezett, aki pedig még nem az készül ellátogatni a térségbe, mert nagyon sokat hallott róla.

Célirányosan jöttek standunkhoz a látogatók. Sokan még mindig az Arborétumot, a sétahajókázást, valamint a Szilva napokat említik, de nagyon nyitottak voltak az újdonságokra is. A Szarvasi Vízi Színház nyári programjaira és a standon fellépő színészek műsorára szintén nagy volt az érdeklődés. Többen hallottak már az Arborétumban, március 27-én nyíló Mini Magyarországról is, nagyon sokan érdeklődtek kerékpár és vízi túrázási, valamint horgászási lehetőségekről,  kerestek négy csillagos szállodát és vízparti nyaralókat, valamint érdeklődtek a kikapcsolódási lehetőségek iránt.

Miután egyesületünk 2012. áprilisában vette át a  Torinform irodát, így volt egy évünk rá, hogy alaposan átgondoljuk, milyen komplex kiadványokkal is készüljünk a jövőben.

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület egyik kitűzött célja, hogy a turizmusban érdekelt vállalkozók (szállások, gasztronómiában dolgozók, rendezvény és programszervezők stb.) szolgáltatásait komplex szolgáltatásként, egy csokorba szedje és egy egységes csomagként kommunikáljuk az érdeklődők felé. Ezt szem előtt tartva  3 féle információs anyagot állítottunk össze:

1. magyar-angol, valamint magyar-német nyelvű image kiadvány, mely lényegre törően foglalja össze a térség főbb látnivalóit, attrakcióit

2. programfüzet, mely beárazott, garantált programokat tartalmaz

3. vízi-,gyalog-,és kerékpártúra térkép

A három szóróanyag, valamint nagyobb rendezvényeink információs anyagainak kapcsán nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Törekedtünk arra, hogy mind a négy napon aktívan szólítsuk meg a látogatókat, érdeklődjünk utazási szokásaikról, illetve tájékozottságukról térségünk iránt, hiszen így tudtunk levonni hasznos következtetéseket a jövőre vonatkozóan.

Minden nap más és más helyi vállalkozó mutatta be  termékeit a Békés megyei standon, ami szintén nagy tetszést és érdeklődést keltett. Városunkat csütörtökön Szabó Norbert képviselte bio, házi lekvárjaival, majd a füzesgyarmati méz, a békési kolbász és a békési pálinka bemutatója vonzott nagy számú látogatót a standra.

A visszajelzések alapján nagyon pozitívnak értékeltük a hétvégét és kíváncsian várjuk eredményeit a szezonban.

Mihály Mariann TDM menedzser
Ardainé Tóth Anikó TDM menedzser asszisztens
Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület
Szarvas, 2013. március 4.

Fotó: Bakula János

Vélemény, hozzászólás?

130304civil

Bemutatkozott a civil Szentandrás

130305halottlato

A holtak hangja