in

Névtáblaavató ünnepély a Hársliget Óvodában

130310harsliget

130310harsligetMárcius első napján került sor a csabacsűdi Hársliget Óvoda névtáblaavató ünnepélyére. 2012 szeptemberétől óvodánk külön, önálló intézményként kezdhette meg a nevelési évet, ami sok feladattal járt, de az új lehetőségek tárházát is megnyitotta előttünk.

Új arculatot alakíthattunk ki az óvodánknak. A nevelőtestület, logopédus kolléganőnkkel Uhjárné Fabó Edittel a Hársliget név mellett döntött, hiszen az épületet hársfák és liget övezi. Ezt a választásunkat a szülők és a képviselőtestületek is támogatták. Kolléganőnk Skorka Pálné tervezett egy kis hársbabás logot, ami a Polgármester Úr tetszését is elnyerte, és ez vezetett a névtábla elkészítéséhez.

Molnár József Csabacsűd polgármestere elmondta avató beszédében, hogy az elmúlt év őszén született a gondolat, hogy megfelelő egyedi névtábla hirdesse az intézmény nevét. A megkeresésre Nagy Róbert csabacsűdi asztalos és fafaragó igent mondott és elvállalta az egyedi névtábla elkészítését. A tábla alapanyaga csabacsűdi fa, a tábla hársfarönköt szimbolizál, jobb oldalán a két ág elágazása utal a két fenntartó önkormányzatra, Örménykútra és Csabacsűdre. A folyamatos felirat közepén foglal helyet az óvoda hársbaba figurája. A polgármester gratulált a tábla megalkotójának az igényes munka elkészítéséért és Csabacsűd Nagyközség, valamint Örményút község önkormányzata nevében köszönetét fejezi ki ezért az ÖKO- névtábláért.

Az elkészült tábla a gyermekek tetszését is elnyerte, melyet tapssal köszöntek meg. Táblaavatás után, emlékszalagot vehettek át a meghívott vendégek. A gyerekek műsorral készültek erre az alkalomra, melyek természetesen a hársfáról, hársvirágról, ligetről szóltak.

A nevelőtestületünk tagjainak meglepetés ajándéka a gyermekek és a vendégek részére egy torta volt, mely stílusosan névtáblánk valósághű mását ábrázolta, mely nagy sikert aratott.

Az ünnepség végén a Hársliget Óvoda dolgozói és a gyermekek közösen készített mézeskalács ajándékát vihették emlékül a megjelentek, mely stilizáltan hárslevelet formált.

A hetvenhét óvodás gyermekünk nevében is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik partnerek voltak a tábla megvalósításában, és elfogadták meghívásunkat, megjelentek ünnepségünkön.

Kórógyi Angyalka

Vélemény, hozzászólás?

130309medium

Egy médium naplója

130309mozgkorl

Nőnapi mulatságok