in

Barbaricum a Múzeumban

130310barbaricum

130310barbaricumImmár második alkalommal állít ki Szarvason Kocsis Csaba. Mondhatnánk, hogy ilyenkor visszatér a gyökerekhez, ugyanis alkotónunkájának nyomait a szarvasi csónakház is magán viseli. Hogy ismét erre a környékre vetődött Bíró Gyulának köszönhető, akivel földik és írótársak, sőt, egykoron két teleknyire dolgoztak egymástól valahol a Sárréten. Akkor megállapodtak, hogy ahol nincs mítosz ott teremtenek.

Kocsis Csaba Barbaricum című kiállításán fotók és festmények keresztezéséből készített meghökkentő alkotások, amiken Berettyóújfalu, ill. a Sárrét épületei, tárgyai köszönnek vissza. Nem csak képekkel érkezett Kocsis Csaba, magával hozta gitárját is, amin egy saját és nővérének egy megzenésített versét adta elő. A kiállítás címét az általa nagyon tisztelt író, a 2005-ben elhunyt Körmendi Lajosnak egy könyvéről vette, aki szintén a Nagykunság szerelmese volt.

A megnyitót Seidl Ambrus római katolikus lelkész celebrálta, aki egy olyan, talán O’Henry, vagy o’henrys történettel készült, amiről pontosan tudta, hogy nem az alkalomra való, de jó. Élete első ilyen szerepéről elárulta, azt hiszik, hogy ő mindenhez ért, de ez tévedés.

A megnyitó ünnepélyességének emelésében Tóth Esztike segített, aki Szabó Bandiról mesélt. Esztike ezzel a mondával, amivel megidézte a kondorosi betyárvilág hangulatát, indult a Dél-alföldi Monda- és Mesemondó Találkozó Békés megyei döntőjén, ahol harmadik helyezést ért el.

Vélemény, hozzászólás?

130310foci

Győzelemmel felérő x a testvérek csatájában

130312delila

A macskák őszintesége