in

Justh Zsigmond vers– és prózamondó verseny

130317szekely

Az orosházi Justh Zsigmond Könyvtár az idén is – immáron tizenharmadik alkalommal – meghirdette a könyvtár névadójának emléke előtt tisztelgő vers- és prózamondó versenyt.

130317szekelyA kiírás szerint két művel lehetett nevezni: egy magyar és egy világirodalmi alkotással. Iskolánkat Kőrösi Berta, 13. évfolyamos, pedagógiai asszisztens szakmacsoportos, érettségi utáni képzésben tanuló diákunk képviselte. Berta hosszas fontolgatás után Bódai-Sós Judit Hájmonológ és Jevgenyij Jevtusenko Bűvölő című versével indult.

Rendkívül kellemes körülmények között fogadtak minket a könyvtár olvasótermében. A zsűri elnöke, Józsa Mihály előadóművész, majd Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója üdvözölte a versenyzőket és felkészítőiket. A versmondás sorrendjét számhúzással döntötték el. Előbb a fiatalabb korosztály, a 9-10. évfolyamosok, majd az idősebbek léptek színpadra. Megállapítható, hogy az idei évi verseny legnépszerűbb szerzője Reményik Sándor és Szabó Magda volt, tőlük feltűnően sok mű hangzott el. Mivel a nevezett versek közül csak az egyiket kellet elmondani, Berta végül a Bűvölőt választotta, s úgy tűnt, hogy a közönséget valóban sikerült is elbűvölnie előadásmódjával. A zsűri véleménye viszont sokáig nem derült ki.

Miután az összes produkció elhangzott, a szervezők megvendégelték a résztvevőket. Közben a zsűri visszavonult, és (számunkra évszázadoknak tűnő ideig) igyekezett rangsorolni a versenyzőket. Nagy örömünkre Berta a harmadik helyen végzett. A személyes értékelés során egyetlen „kritika” hangzott csak el: az, hogy ez a vers népszerűbb megzenésítve…

Hajas Gabriella
felkészítő tanár

Vélemény, hozzászólás?

130316simons

Simon mondja

130317kezi

Nem okozott gondot a Túrkeve