Connect with us

Hírek

Acélmagnóliák a deszkákon

130324ct

A Magyar Teátrumi Társaság, ami elsősorban a vidéki színházakat tömöríti, öt éve alakult. Ahogy azt Csasztvan Andrástól megtudtuk, színházunk, a Cervinus Teátrum, egyike az egyesület 15 alapító társulatának. Tavaly a pesti Játékszín is felvételét kérte, és egyhangú szavazás után felvételt is nyert a tagok közé. Csasztvan András színidirektor reméli, hogy a két társulat egymásra találhat, a kapcsolat kétirányú és gyümölcsöző lesz, ahol mi a Víziszínházunkat és a CT produkciót tudjuk kínálni egyszerre.

A Játékszín négy tulajdonosa közül ketten, Németh Kristóf és Bank Tamás, miután megtekintették a Cervinus Teátrum Hazárd keringő című groteszkjét, Csasztvan András színidirektorral, Dósa Zsuzsa színművésszel és a Varga Viktor rendezővel együtt sajtótájékoztatón erősítették meg, hogy az év folyamán a két színház együttműködik. Ennek kézzelfogható, pontosabban szemmel látható eredménye lesz, hogy július 14-én a Víziszínpadunkon bemutatják Jack Popplewell és Robert Harling Acélmagnóliák című krimi vígjátékát, amit Korcsmáros György vitt színre, és Dósa Zsuzsa az egyik főszereplője. A kulturális transzfer felett is Dósa Zsuzsa bábáskodott. Sajnos a sajtótájékoztató végére kiderült, hogy a Hazárd keringő nem fog felkerülni a Játékszín műsorára, amiről egyébként Németh Kristóf elismeréssel nyilatkozott. A diplomatikus választ elkerülve a Játékszín tulajdonosa konkrétan nemet mondott a Hazárd keringő pesti bemutatására. Ahány színház, annyi közönség, mondta, náluk nem lenne sikere egy groteszk vígjátéknak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán) Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Szarvas

Pierre Lenoir, azaz Fekete Péter a Vízi Színházban

Cervinus Teátrum

Szerelem, ó szerelem – magyarul és szlovákul

Cervinus Teátrum

Dósa Zsuzsa, Polák ferenc és Nádházy Péter (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia) Dósa Zsuzsa, Polák ferenc és Nádházy Péter (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Vasárnap esti kabaré

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect