in

100 év 100 százalékon

130329egeszsegnap

130329egeszsegnap100 év 100 százalékon, lehetne a mottója az újjáalakuló Életmód Egyesületnek, mondta Nyemcsokné Skorka Márta elnök, az egyesület szombati rendezvényén a Cervinus Teátrumban. A szlogenből ítélve a támogatók között aligha található meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. Ezzel szemben örömmel jött Hodálik Pál alpolgármester, aki elmondta, hogy tulajdonképpen biológia-kémia szakos tanárként félig-meddig haza jött. Biológia tanár ide, biológia tanár oda, egy biztos, kevesen élnek egészségtelenebbül, mint alpolgármesterünk, aki elmesélte, hogy táplálkozott az elmúlt napokban. Szarvas mindig is támogatta azokat, akik törekedtek életüket egészségesen élni. Az önkormányzati beruházások közül a kerékpárutakat, a sportlétesítményeket, sportpályákat, sportcsarnokokat, ill. a játszótereket említette, de kiemelte, hogy a város lokálpatrióta vállalkozóinak köszönhetően van fallabda- és teniszpályáink, sőt, már jégpályánk is.

Nyemcsokné Skorka Márta küldetésükként az egészségtudatosság mindennapokba csempészését, szemléletformálást határozta meg, hogy minél aktvabb, teljesebb életet tudjunk élni. A nap háziasszonyának megnyerték Novodomszky Évát, aki könnyen mondott igent a felkérésre. Amellett, hogy szarvasi és érdekli ez a téma, az édesanyja is a szervezők között volt.

Az egésznapos rendezvény során az érdeklődők előadásokat hallgathattak gluténérzékenységről, agykontrollról, méregtelenítésről, várandóságról és szülésről. Úgy néz ki, hogy Szarvason egy ilyen egészségnap elképzelhetetlen a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi nélkül, akinek majd minden bajra van gyógynövényes megoldása.

A Cervinus Teátrum előterében és többi helyiségében további bemutatók és gyógyító termékek vására folyt.

Vélemény, hozzászólás?

130329borzi

Borzi Balázs bronzérmes a Magyar Bajnokságon

130322bgy

A jövő kulcsa… a gyermek