in

Diáknapi focitorna a Székelyben

130415szekely

130415szekelyA Székely Mihály Intézmény tanulóira nem lehet mondani, hogy nem szeretik a mozgást. Többek közt, ha futballról, floorballról van szó, akkor mindig nagy az érdeklődés. Az ISK által szervezett diáknapi focitornára, – a várakozásokat is felülmúlva – 12 csapat jelentkezett. A nagyszámú jelentkező és a mérkőzésekre szánt idő rövidsége miatt egyenes kiesésben kellett lejátszani a 9 meccset. Ezután a 3 legjobb csapat játszott egymással népes szurkolótábor előtt. A tornát a Meglepetés csapat nyerte, tagjai: Jordán János 10.D, Erős Dávid 9.E, Lengyel Dávid 12.D, Juhos Márton 10.D, Zima Dániel 10.D, Szegény Lajos 10.D, Horváth József 11.E, Furár Róbert 1/11.P

II. helyezést a Végzősök csapata, Vaskor Csaba 2/14.C, Hegedűs Richárd 2/14.C, Hegedűs Gergő 2/14.C, Magda Tibor 2/14.C, Kovács Imre 12.C, Bertók Gergő 12.E, Nagy István 2/12.G érte el.

A III. helyezett a HP csapat lett. Játékosai: Aszódi Tamás 12.E, Viszkok Gábor 12.E, Hudák Roland 12.E, Reider Balázs 12.E, Bertók Gergő 12.E, Pálinkás Tivadar 12.E.

Különdíjat kapott Furár Róbert 1/11.P osztályos tanuló, mint a legtöbb gólt lövő játékos, valamint Horváth József 12.E osztályos tanuló, akit a legtechnikásabb játékosnak választott a versenybíróság. Valamennyi résztvevő csapatnak oklevelet adott át Kohut Andrásné intézményvezető, az I., II. és III. helyezett csapatok éremdíjazásban részesültek.

Az ISK által meghirdetett Floorball Bajnokságra 7 csapat jelentkezett. A mérkőzések novemberben kezdődtek és március közepén fejeződtek be. Voltak közöttük nagyon izgalmas összecsapások, és voltak nagyon sportszerű, összeszokott csapatjátékot mutató mérkőzések is.

Minden csapat 6 mérkőzést játszott és így a következő végeredmény alakult ki:

I. Highstylers
II. HP
III. Toma csapata

Ennek a bajnokságnak az eredményhirdetése szintén a Diáknapon volt, ahol Kohut Andrásné intézményvezető minden résztvevő csapatnak oklevelet adott át, valamint az I-III. helyezett csapatok 1-1 kupát vihettek haza.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő tanévben is kiírásra kerül a Floorball Bajnokság. Mivel lánycsapatok is szívesen játszanának, részükre külön bajnokságot szervezünk.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna ISK vezető

Vélemény, hozzászólás?

130414szlovak

Tótasztal

130415vajda

Országos döntőben a Vajdás informatikus