in

Aláírásgyűjtés a piacon

130425rezsi

130425rezsiA politika alkalmanként okot adhat vidámságra is. Így történt ez pénteken a piacon, ahova a Fidesz a rezsicsökkentés támogatására aláírásgyűjtési akciót hirdetett. Maga az akció azért értelmezhetetlen, mert ki nem szeretné, hogy télen ne vigye el a családi büdzsé harmadát, sok esetben még nagyobb részét a rezsi. Persze ezen talált már minden párt fogást, elvégre kampány közeleg.

Reggel nyolc óta a Fidesz iroda előtt felállított pultnál, amit volt aki nemes egyszerűséggel csak biciklitámasztéknak használt, Dankó Béla frissen kisütött szarvasi lángossal a kezében fogadta a választók kérdéseit. A lángos országgyűlési képviselőnk reggelijét képezte, nem a választók lelángosozását szolgálta. Mellette aktivisták segítettek a szarvasiaknak eligazodni a közüzemi számlákon, ami valljuk be, nem egyszerű feladat. Sokan a 10% csökkenést nem találták a számla végösszegében. Lássuk be, sok minden a matekon múlik.

Időközben megérkezett Babák Mihály polgármester is, aki csatlakozott a politikai kerekasztalhoz. Egyszer csak a Kossuth utcai kapu felől feltűnt Földesi Zoltán kezében egy piros pulttal. A kalózakció nagyot szólt. Miután üdvözölték egymást a Fidesz és az MSZP képviselői, a szocialisták letáboroztak a narancsos tábortól néhány méterre. Ők az alapélelmiszerek áfájának 5%-ra csökkentéséért kampányolnak, amit Szarvas zászlóshajójának, a Gallicoopnak a vezérigazgatója Erdélyi István már korábban felvetett. Igaz, ő már 10%-kal is elégedett lenne.

Az első nagy aláírásgyűjtési csatában szépen gyűltek a szignók mindkét íven. 10 óra környékén az MSZP-s Földesi Zoltán kérdésünkre döntetlent hirdetett.

Vélemény, hozzászólás?

130424benka

Benka Gála Benka-díjasokkal

130425vajda

Olvasóversenyen a vajdások