in

Mi legyen a konzerves dobozzal?

130426foteri

130426foteriMi legyen a kiolvasott újságpapírral, az üres üdítős palackkal és konzerves dobozzal? Tudjuk, hogy szelektív gyűjtéssel majd újrahasznosítják. Lesz belőle újra palack, újság és doboz, de mit tudnánk mi, saját magunk készíteni ebből a temérdek hulladékból, ami naponta újra és újra képződik körülöttünk.

Mindannyiunk fontos feladata a hulladékok mennyiségének csökkentése. Vásároljunk visszaváltható, cserélhető, javítható termékeket és válasszuk a gyorsan lebomló anyagokat.

Ha mégis marad kidobni való csomagolóanyag, egy kis kreativitással könnyen hasznos tárgyakat készíthetünk belőle. Ehhez a munkához 168 különféle ötletet láthatnak az érdeklődők a „Föld napja” alkalmából nyílt „Hulladékok újrahasznosítása saját kezűleg” című kiállításunkon, mely a Székely Mihály Intézmény Általános Iskolája dísztermében (Szarvas Fő tér 3.) látható április 23-tól.

A sok apró asztali és fali dísztárgy mellett megtekinthető az a hatalmas mozaikkép, melyet 2565 db üdítős kupakból ragasztottunk csaknem 100 munkaórában.

„Hulladékok újrahasznosítása saját kezűleg” kiállítást a Székely Mihály Intézmény Általános Iskolájában (Szarvas Fő tér 3.) előre egyeztetett időpontban május 3-ig délelőttönként tekinthetik meg az érdeklődő csoportok. (Telefon: 66/311-296 vagy 06/20/498-4747.)

A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak: A Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesületnek, az iskolai diákönkormányzatnak valamint mindazoknak, akik segítették munkájukat.

Szuhajné Elefánty Mária és Szironyné Zsabka Edit

Vélemény, hozzászólás?

130426civil

Tanítsuk meg halászni a civileket

130427mszp

Kormányváltásra készülnek