in , ,

Mária ébresztőt fújt

130504maria

A legtöbb család attól megy tönkre, hogy nem beszélgetnek – ez csupán egy azok közül a mélyenszántó gondolatok közül, melyeket Zsíros-Simon Mária hivatásos költő, író és előadóművész megosztott pénteken este Csabacsűdön a közönséggel.

Ha egy költő előadói estjére kap meghívót az ember, általában azt gondolja, unalmas órák elé néz. Sajnos ez gyakran így is van. Zsíros-Simon Mária esetében azonban más történt. A csabacsűdi művelődési házban összegyűlt – népesnek aligha nevezhető – közönség két óra elteltével is alig akart mozdulni a helyéről. Sokáig hallgatták volna még ezt az erőtől, energiától sugárzó asszonyt, aki nem csak azért jött, hogy költeményeit elmondja, hanem  sokkal inkább azért, hogy ébresztőt fújjon, hogy élni tanítsa az embereket.

„A családi boldogság titka” címet viselő est a költőnő megfogalmazása szerint motivációs előadás volt. Mint kiderült, nem is olyan nehéz megérteni, mit takar ez a fogalom. Mária a saját életéről mesélt, melybe közbe-közbe beleszőtte  verseit. Olyan dolgokra világított rá, melyek mellett a hétköznapokban sajnos elmegyünk, s így elfelejtünk igazán élni. Mint mondta, az a célja, hogy ráébressze az embereket arra, mennyire fontos az életben a szeretet, a család, s az, hogy örülni tudjunk minden virágnak, hogy álmodni merjünk és mosolyogni tudjunk.

Zsíros Simon Mária első kötete tíz évvel ezelőtt jelent meg, s azóta további négy látott napvilágot. Szinte napi rendszerességgel tart az ország minden pontján előadói esteket általános iskolákban, gimnáziumban, idősek klubjaiban, könyvtárakban.

Csabacsűdre már másodszor jött el. Most azt ígérte, ha legközelebb jön, elhozza a csodát. Ne hagyják ki! Zsíros-Simon Máriára érdemes odafigyelni.

Vélemény, hozzászólás?

130504skocok

Különdíjas sköcök

130504anya

Aranyanyám!