Connect with us

Hírek

Kerékpárosbarátok üléseztek Szarvason

Az utóbbi években az Európai Unió tagjai közül hazánk tette a legtöbbet a kerékpározás népszerűsítése, infrastruktúrájának fejlesztése ügyében. Hihetetlennek tűnik, de ez hangzott el a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének közgyűlésén, amit pénteken a Polgármesteri Hivatal körtermében tartottak. Hát igen, van, ahol már nem találnak helyet újabb kerékpárútnak, ott szinte teljesen leálltak a fejlesztések már vagy 20 éve.

A KETOSZ tulajdonképpen egy érdekvédelmi, érdektámogatói szervezet, amit 2010-ben hoztak létre, és jelenleg 16 tagja van, köztük Szarvas is. Azokat a településeket tömöríti, akik az átlagnál jobban foglalkoznak a kerékpározás kultúrájával. Igyekeznek együtt mozogni olyan fórumokon, ahol ebben a témában eldőlnek dolgok. Közösen lépnek fel, hogy a pályázatok kiírása megfelelően történjen.

Izsó Gábor, Békés polgármestere, egyben az egyesület elnöke a közgyűlést követő sajtótájékoztatón megfogalmazta az egyesület céljait, polgármesterünk, Babák Mihály pedig azt, hogy miről volt szó a pénteki közgyűlésen. Bemutatkozott az egyesület új főtitkára, Szaniszláv Tamás, aki Szabó Kristófot váltotta a poszton.

Az egyesület nagy célt tűzött ki maga elé. Szeretnének egy olyan útőr rendszert létrehozni, ahol a civil kerékpárosok az önkormányzatokkal karöltve figyelnék a kerékpárutak állapotát, jeleznék azok hibáit.

Reszkessetek, hollandok! Lebringázunk benneteket a térképről. Ebben a kezünkre játszik, hogy a holland munkanélküli támogatás vetekszik egy jó magyar fizetéssel, viszont a benzin kb. ugyanannyi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri felhívás pályaválasztók számára

Közérdekű közlemények

Krivik Viktor és Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár Krivik Viktor és Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár

Sorban ötödször díjazták Szarvast az Európai Mobilitási Hétért

Hírek

Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános

Babák Mihály karácsonyi köszöntője

Közérdekű közlemények

Várfi András, Babák Mihály, Gajda Róber, Dankó Béla, dr. Jáczku Tamás és dr. Nagy Ágnes Várfi András, Babák Mihály, Gajda Róber, Dankó Béla, dr. Jáczku Tamás és dr. Nagy Ágnes

Megújult a járási foglalkoztatási központ

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect