Connect with us

Békésszentandrás

Homokot vittek a szentandrási fövenystrandra

Fövenystrand Szentandráson
Fövenystrand Szentandráson

A jelek szerint ezen a nyáron is sok örömet okoz majd a békésszentandrásiaknak és az itt üdülőknek a Körös-parti fövenystrand. Szombaton már találtunk itt fürdőzőket. Jó hír, hogy a közelmúltban újabb 50 köbméter homok került a parti részre.

Mint ismeretes, a szentandrási önkormányzat még 2008-ban alakított ki egy fövenystrandot a sporttelep szomszédságában. A nem mindennapi művelethez homokkal töltötték fel a holtág vizét, hogy az fokozatosan mélyülő és puha legyen, akárcsak egy tengerpart. A vízparton egy 25 méter hosszú és 4 méter széles napozó- és homokozórészt is kialakítottak.

Az elmúlt évek során a település vezetői folyamatosan gondoskodtak a fövenystrand karbantartásáról. Így történik ez az idén is, amit jelez, hogy a közelmúltban 50 köbméter homokot szállítottak a strand parti részére (a víz alatti rész idén nem szorul utánpótlásra).

Igaz, hogy vasárnap már zordabbra fordult az idő, de szombaton még találtunk a strandon fürdőző családokat, homokozó gyerekeket.

A „tengerparti” strandolás hamarosan még kényelmesebbé válik, ugyanis a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület gesztorságával egy kistérségi pályázat keretében szabadidőparkot alakítanak ki a homokos terület szomszédságában.

Kiemelt

Fotó: kajakkenusport.hu Fotó: kajakkenusport.hu

100% magyar, 10% szarvasi: Bemutatkozott a vb-re készülő magyar válogatott

Békésszentandrás

Fedett színpad a tizenharmadikra

Békésszentandrás

Tábor az összefogás és kézművesség jegyében

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

24 óra, 24 játékos, 114 snellparti

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect