in , ,

Nívódíjra jelölt mobilitási projekt

Iskolánk, a Székely Mihály Intézmény Tempus Közalapítvány a „Hasonlóságok és különbségek a két nemzet gasztronómiájában” című Leonardo da Vinci mobilitási projektjét a Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíjra jelölte. A mobilitási pályázat keretén belül 2011 őszén 6 szakács, pincér és vendéglős tanulónk utazott ki Finnországba, Mänttä városába háromhetes szakmai gyakorlatra.

A 2008-ban létrehozott nívódíjat azzal a céllal hozták létre, hogy elismerje az Egész életen át tartó tanulás program keretében kiemelkedő színvonalú nemzetközi projekttevékenységeket végző pályázók munkáját.

A nívódíjra való jelölés önmagában is elismerése az elvégzett projektmunkának, hiszen a jelöltek közé csak a legjobb projektbeszámolót beküldött pályázók kerülhettek be, ami azt jelenti, hogy a finnországi mobilitási projektünk 2012-ben a legjobb kilenc nemzetközi együttműködés egyike volt.

Iskolánk 2010 óta hat Leonardo da Vinci mobilitási pályázatot valósított meg, összesen 46 tanulónak adatott meg a lehetőség külföldi szakmai gyakorlaton részt venni Németországban és Finnországban.

Köszönettel tartozunk a nívódíjra való jelölésért a Tempus Közalapítvány munkatársainak, és reményeink szerint az elkövetkezendő években is több, sikeres mobilitási projektet tudunk majd megvalósítani.

Bertalan Ágnes projektfelelős

Vélemény, hozzászólás?

Ezüstérmesek a HC ifjúsági kézilabdázói

Steiner Zsófi

Szerelem hozta, szerelem vitte, szerelem maradt