in , ,

Kleopátra tűje kerül az árvácskák helyére

Virágültetés a Kossuth téren
Virágültetés a Kossuth téren

Tizenháromezer egynyári virágot ültetnek ki idén a város közterületein. Kedden földbe kerültek az első palánták.

Debreczeni Erikától, a Komép Városgazdálkodási Kft. kertészétől megtudtuk, hogy ezen a nyáron több újdonságban is gyönyörködhetnek a városközpontban sétálók.

– Első alkalommal ültetjük a különleges megjelenésű Kleopátra tűjét, melynek fehér virága jól mutat majd a piros cannák között. A villásan növő Kleopátra tűje egyébként 120 centiméter magasra is megnő. Szintén újdonság a vinka (rózsameténg). Ez a trópusi egynyári virág jól bírja a szárazságot –avatott be a részletekbe Debreczeni Erika.

Az újdonságok mellett természetesen a már megszokott virágokból – amilyen például a begónia, a büdöske, a jegecske, a kakastaréj, a pistike és az árvacsalán –, is szép számmal ültetnek a virágágyásokba és a kővázákba.

A városközpontban már a múlt hét végén megjelentek a díszes virágoszlopok, melyekbe begóniákat ültettek. Húsz ilyen virágoszlopot helyeztek el a Fő téren és a Kossuth tér mellett. A virágágyásokból hétfőn kiszedték az árvácskákat, majd a talajmegmunkálás (trágyázás, rotázás) után kedden megkezdték a palánták kiültetését. A munkálatok folytatódnak, a város napról-napra egyre virágosabbá válik.

Gajdos Attila levele Babák Mihályhoz és Dankó Bélához

Olimpikonok randevúja Szarvason