Connect with us

Hírek

Olimpikonok randevúja Szarvason

A mai napon ismét két olimpiai bajnok sportoló, Stortz Botond és Horváth Csaba látogatott Szarvasra. Ők – ugyanúgy, mint néhány nappal ezelőtt Wichmann Tamás és Vaskuti István -, azért jöttek, hogy szakszerű tárlatvezetésen mutassák be a Kolonics György életét bemutató kiállítást.

Délelőtt Storcz Botond volt a vendég a múzeumban, aki amellett, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöki tisztét is betölti. Ebből következően a látogatók több, a kajak-kenu szakág jövőjére vonatkozó kérdést is intéztek hozzá. Stortz Botond hangsúlyozta: nagy probléma, hogy az országban működő mintegy száz kajak-kenu szakosztályon belül alig húsz olyan van, ahol kenuzni is lehet, nem csak kajakozni. Szót ejtett arról is, hogy meglátása szerint legkorábban 2020-ban a női kajak is felkerül az olimpiai palettára.

Délután Kolonics György egykori versenyzőtársa, Horváth Csaba kalauzolta az érdeklődőket a kiállításon. Mint mondta, Koló nyitottságával és hihetetlen munkabírásával emelkedett ki a többiek közül.

Horváth Csaba – arcán látható izgatottsággal – idézte fel az atlantai olimpiát, ahol Kolonics Györggyel együtt szereztek olimpiai aranyérmet.

Kiemelt

4. és 5. szarvasi helyezés a szegedi vébén

Sport

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Fotó: kajakkenusport.hu Fotó: kajakkenusport.hu

100% magyar, 10% szarvasi: Bemutatkozott a vb-re készülő magyar válogatott

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect