in , ,

Éjszakai akadályverseny – igazoltan az éjszakában

Székelyesek az éjszakában
Székelyesek az éjszakában

Iskolánkban, a Székely Mihály Intézményben az idei tanévben is megrendezésre került a kihagyhatatlan éjszakai akadályverseny, melyet 2013. április 25-én a szarvasi Erzsébet-ligetben tartottuk. A rossz időjárási viszonyok miatt az első időpontot sajnos el kellett halasztanunk, ám az áprilisi időjárás ideálisnak bizonyult a verseny megszervezésére.

A vetélkedésen 13 csapat vett részt. Bevezető feladatként hangzatos csapatneveket választottunk, amelyek a következők voltak: Paint-EK, CSAK MI, Rohamcsigák, Tanárock, Kukachadjárat, Éjjellátók, Csapatszellemek, Mikrobi, Néger pónik, Mester tízes, Profik, Csillámpónik és Fast Fox, valamint a Kekeckedők.

Az első csapat már kellő félhomályban, 20.00-kor startolt a Szarvasi Vízi Színház parkolójából, majd 10 percenként indulhattak a következők.

Minden bázison a feladat egy beugró-beugrató(?) kérdéssel kezdődött, amelyre ha nem tudtunk helyesen válaszolni, két pontot vesztettünk.

Feladatok:

1. 4 főnek 4 kanál segítségével egyik pohárból a másikba át kellett hordania a vizet.

2. 20 db mogyorót kellett megkeresi egy négyzet alakú területen.

3. 10 db zenének kellett felismerni a címét és előadóját.

4. Ki kellett rakni egy összevágott darabokból álló képet, majd meg kellett állapítani, hogy melyik, iskolánkban tanulható szakmát mutatja be.

5. Totó kitöltése.

6. 2 főnek szívószál segítségével kellett eljuttatni a ping-pong labdát a földön egy magadott helyre.

7. Fel kellett fújni egy lufit, majd ki kellett húzni egy képet, amit 10 mp alatt meg kellett jegyezni és rárajzolni a lufira tűfilccel.

A jó magaviseletért(!) plusz 5 pontot szerezhettünk minden állomáson, és további plusz pontért énekelhettünk is.

Fontos volt a gyorsaság, mivel az idő is számított. Természeten törekedni kellett a feladatok helyes megoldására is. Első helyezett lett a versenyben a 11. C évfolyamos fiúk Paint-EK nevű csapata, másodikként a 12. C-sek CSAK MI csapata ért a célba. Harmadik helyen nagy örömünkre a mi osztályunk együttese, a Rohamcsigák végeztek. A legjobb időeredményt a Tanárock érték el, ők 25 perc alatt teljesítették a távot. A nagyrészt testnevelés szakos tanárokból álló csapat bebizonyította, hogy a tanárok is jó állóképességgel rendelkeznek. ☺

Mikor teljesítettük a távot és a feladatokat a bázisokon, visszaérkeztünk a kiindulópontra, ahol minden résztvevő kapott egy szelet csokoládét. Az éjszaka folyamán nagyon jó volt a hangulat, mindenki nagyon jól érezte magát.

Reméljük, hogy jövőre is megrendezi a diákönkormányzat az éjszakai akadályversenyt.

Zelenák Dóra és Szuhaj Kitti 13. D

Molnár József és Salamon Péter

Petíciót kapott a csabacsűdi polgármester

Vajdások a német versenyen

Megyei német nyelvi verseny a Vajdában