in , ,

Itthon úszott el három pont

Klimaj szépítő gólja
Klimaj szépítő gólja

Baljós fellegek gyülekeztek hétfő délután Szarvas felett, mikor a Szarvasi FC a 6. helyen álló Kondorosi TE együttesét fogadta a ligeti pályán, igaz, ennek akkor még csak az öltözködés szempontjából tulajdonítottunk jelentőséget. Az ifi 3-2-re nyert Fabó Bence, Orosz Krisztián és Kasik Márk góljaival. Valami hasonló eredményben reménykedhettünk a felnőtteknél is.

A mérkőzés ígéretesen kezdődött. Már az első percben szabadrúgáshoz jutottunk mintegy 20 méterről. A labda mögé Moldván Krisztián állt, aki a kapu mellé lőtt. Pár perc múlva a mi kapunk előtt alakult ki helyzet. Somogyi János került egy félig üres kapuval szembe. Szerencsére Somát is meglepte az ajtó-ablak helyzet. A pillanatnyi megtorpanás elég volt arra, hogy Murvai Dávid odaérjen és belevetődjön a lövésbe. Murvai hatalmasat mentett.

Az első negyedóra végén Klimaj Zoltán kapott egy gyors labdát balról. Klimaj pillanat alatt felmérte, hogy ha ezt megszelídítené fejjel, akkor számára a mérkőzés az ambulancián folytatódna, ezért csak éppen megcsúsztatta középre. Szenzációs csúsztatásra megindult Kiszel Zoltán, de a kifutó kapus hárított.

A félidő közepén egy szarvasi tökölésből megindultak a kondorosiak. Pákozdi Ferencnek nem nagyon volt más választása, mint vérbe fojtani az akciót. Akció stop, Pákozdi sárga.

Kicsire rá Furár Róbert lőtt távolról kapura. A lövést a kondorosi portás éppen csak ki tudta tolni a jobb sarkon kívülre. Öt perc múlva ismét megpróbálkozott egy távolival Furár, de ez korántsem volt olyan ígéretes, mint az előző. A kapus kezében végezte.

Az első félidőben igaz, hogy lőttünk egy gólt, de a bíró les miatt nem adta meg.

A második félidőben szinte semmi sem történt, talán az, hogy a baljós fellegek már a játékra is jellemzővé váltak. Valahogy mostanában nem sikerül elkapni úgy a fonalat, mint az őszi szezonban. A fantáziátlan játék iskolapéldája volt a második 45 perc. Ha sikerült is Moldvánnak középre tenni a labdát, nem volt ott senki, ha megérkeztek a kollégák, akkor a labda nem jött. Ha lendületből meg is érkeztünk a kondorosi kapu elé, akkor valahol mindig egy passzal, vagy talppal visszahúzással több volt a kelleténél, így a lendület előnye elveszett. Nagyon hiányzott középről Cánó. Mögüle meg az őszi csapat.

Az 53. percben meg is hozta a gyümölcsét a tehetetlenség. Soma került a kapunk előtt helyzetbe és büntetett. 0:1.

Két perc múlva Kiri hatalmasat fogott. Egy keresztlabdát az érkező védő elől szedett le imponáló magabiztossággal. Nagyon kellett ez a védés, mert három percen belül beszedett két gól után átszáguldottak volna rajtunk a vendégek. Sajnos, ami késik, nem múlik. A 62. percben megkaptuk a másodikat. A játékot látva, a mérkőzést eldőltnek lehetett tekinteni. Kis szépségtapasz, hogy hét perccel a vége előtt Klimaj szápített és állította be az 1:2-es végeredményt.

Szarvasi FC – Kondorosi TE 1-2 (0-0)

Kezdők: Kiri Mihály, Filyó Tamás, Murvai Dávid, Klimaj Zoltán, Furár Róbert, Benczúr Norbert, Pákozdi Ferenc, László Viktor, Moldván Krisztián, Kiszel Zoltán, Kristóf Gergő

Cserék, Herkó Ákos (82. p. Filyó helyett), Lós István (61. p. Kiszel h.)

A padon nézte végig a mérkőzést: Nagy Roland, Bogdán Péter, Medvegy Ákos

Vezetőedző: Rétes Pál, technikai vezető: Rohony Gábor, gyúró: Pribelszki Pál

Rétes Pál: — Nehéz egy ilyen produktum után bármit is mondani, vannak problémáink, amin képtelenek vagyunk változtatni.

27 mérkőzés után a Szarvas 62 ponttal a biztos harmadik helyen áll a megyei I. osztályban. A negyedik 18 pont lemaradással követi, így a dobogó biztosnak mondható. Az előny elég lehet arra, hogy Rétes Pál edző megtalálja Moldván Krisztián helyét és szerepét a csapatban.

Vajdások Erdélyben

Osztálykiránduláson Erdélyben

Ketten kapták meg a Gyermekmosoly-díjat