Connect with us

Hírek

Kötetlen kávéházi csevej Benkő Gézával

Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán
Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán

Arról az oldaláról ismerhették meg Benkő Gézát a színházbarátok szerda este, amiről eddig nem volt tapasztalatuk. Benkő Gézát ismerjük már a színpadról, ismerjük a Jóban rosszban című tévésorozatból, de íróként még nem mutatkozott be felénk. Ezúttal saját írásaival lépett a Cervinus Teátrum aulájában felállított színpadra, hogy kísérőjével, Ölvecky Andrással felváltva szórakoztassák a publikumot. Ölvecky András új arc felénk. A fiatal billentyűs-énekes Varga Emese dalszövegeiből adott elő.

Az ötven perces zenés irodalmi barangolás után Benkő Géza tájékoztatta a közönséget, hogy az ilyen jellegű szeánszokat szeptembertől rendszeressé szeretnék tenni. Még a teátrum korábbi vezetése tett kísérletet valami hasonlóra, úgy két évvel ezelőtt, amikor megalakította a Színházbarátok Körét. A kör kb. két-három alkalommal találkozott a Zebrában, de aztán az valamiért abba maradt, pedig kellemes esték voltak, ráadásul a hely hangulata is tökéletesen alkalmas volt az ilyesmire. Ott is fellépett és aratott nagy sikert Benkő Géza. A siker természetesen most sem maradt el, egyedül talán a tapsolók száma okozott némi hiányérzetet jelen sorok írójában. Azok, akik nem jöttek el, bánhatják. Ők felvételről megnézhetik a Körös TV műsorán, de az élmény élőben és felvételről tejesen más, gondoljunk csak annak a csatornának a műsorára, ami kikerült az informatika alapcsomagjából héhány hónappal ezelőtt.

A Magyar értelmező kéziszótár legutolsó kiadása szerint a csevej pontos jével írandó

Kiemelt

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán) Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Szarvas

Pierre Lenoir, azaz Fekete Péter a Vízi Színházban

Cervinus Teátrum

Szerelem, ó szerelem – magyarul és szlovákul

Cervinus Teátrum

Dósa Zsuzsa, Polák ferenc és Nádházy Péter (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia) Dósa Zsuzsa, Polák ferenc és Nádházy Péter (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Vasárnap esti kabaré

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect