Szarvasiak a XXI. Aquatlon Országos Döntőn

Molnár Gergő, Ganyecz Zalán, Nagy Noémi, Uhljár Viktor, Berecz Levente, Molnár Fábián

Az április közepén megrendezett megyei aquatlon döntő után, biztató előjelekkel készültek a szarvasi úszók a egri országos döntőre. A hat főből álló csapat korán indult a 9-kor kezdődő döntőkre. Az idősebb serdülőknél Nagy Noémi és Molnár Gergő, az újonc A kategóriában Ganyecz Zalán idősebbként, Berecz Levente, Molnár Fábián, Uhljár Viktor fiatalabbként versenyzett. Az újoncoknak 200 méter úszásból és 1500 méter futásból, a serdülőknél 800 méter úszásból és 3000 méter futásból állt a táv.

A szervezők egyébként minden indulót a futószámok végén egy emlékéremmel jutalmaztak.

Az újonc fiúknál az úszás után lehetett sejteni, hogy csapatban akár a dobogó sem elképzelhetetlen, hiszen mind a négy fiú az első 6-ban szerepelt a jegyzőkönyvben. Az úszástól eltérően az aquatlonban 3 fő alkotja a csapatot, ami sajnos azt jelentheti, hogy a 4 fiú közül valaki nem kerül bele a csapatba. Ezen a napon éppen Ganyecz Zalán volt a negyedik. Minden a futáson dőlt el ahol a 2003-as születésű csapat diadalmaskodott. Így Berecz Levente, Uhljár Viktor, Molnár Fábián csakúgy mint a tavalyi évben, ismét országos bajnok lett a 2002-2003-as korosztályban.

A serdülőknél Nagy Noémi 10 perc alatti 800 méteres úszással, az első helyről várta a futó számot, Molnár Gergő pedig a 11-ről. A szárazföldön sajnos egyikőjüknek sem sikerült megtartani helyezését, Gergő végül 23. , Noémi pedig 5 helyen végzett, amit a szervezők oklevéllel díjaztak. Gratulálunk a versenyzőknek!

Zalán Csaba edző


Comments are closed.