in , ,

Gyermeknap nehézsúlyú tinisztárokkal

Mészáros Katalin, a Tinisztár kerestetik döntőjében
Mészáros Katalin, a Tinisztár kerestetik döntőjében

Gyerekzsivajtól volt hangos a Cervinus Teátrum mögötti tér. A bemelegítést a Fülemüle zenekarra bízták a teátrum munkatársai. A kicsik inkább a játszótéri eszközökön végeztek magukat és szüleiket is átmozgató edzést. Szerencsére a hang minden irányba terjed, így a mászókán lógva sem maradtak le semmiről, amiről gondoskodott a hangtechnikát kezelő Csasztvan Béla. Fülemülééket egy érdekes kísérlet követte. Egy családi színház, ahol apa, anya és két gyerek lépett a színpadra és adta elő Nyuszimesék című mesejátékát az egyre gyülekező gyerekseregnek.

A nap fő eseménye a Tinisztár kerestetik című tehetségkutató, amit a Cervinus Teátrum hirdetett meg. A most színpadra lépők már túl voltak egy előminősítőn, így némi rutinnal kezelték a helyzetet. Eredménytől függetlenül tiszteletreméltó, hogy vették a bátorságot, és tömeg előtt be merték mutatni produkciójukat. Meg kell állapítani, hogy ha jövőre még több szarvasi fiatal jelentkezik, nem kell több nehézsúlyú sztárvendéget hívni. A színpadra lépő három tini énekes simán elment volna főműsoridőben, de ne feledkezzünk meg az utánpótlásról sem.

Természetesen nem csak a színpadon zajlottak programok, hanem a tér teljes területén. A parkolóban a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök mutatkoztak be nagy sikerrel. Az este biztosan sok kicsi úgy feküdt le, hogy rendőr, mentős vagy tűzoltó lesz. A sátor mögötti parkolóban kerékpáros akadálypályán mérhették össze ügyességüket a vállalkozó kedvű bátrak. Akik mozgásra vágytak, a téren számtalan lehetőség közül választhattak, hogy a délutáni alvás helyett pl. ugrálóvárazzanak. Aki szépülni vágyott, kérhetett egy pillangót, vagy virágot a arcfestőktől.

Az igazi showt a természetesen a végére tartogatták a rendezők. Az idén a 2012-es X-Faktor győztese, Oláh Gergő volt a sztárvendég.

A Gyermeknap helyezettjei:

Lego-verseny: 1. Szpisjak Bence, 2. Szőcs Máté, 3 Haluska Mirabell

Kerékpáros ügyességi verseny:
Óvodások: 1. Gajdos Kevin, 2. Wertheim Amanda, 3. Varga Vivien
Alsósok: 1. Csapó Hedvig, 2. Koncz Boldizsár, 3. Csicsely Dávid
Felsősök 1. Grunner Bendek, 2. Kovács Ferenc, 3. Adler Tamás

Tinisztár kerestetik
Tánc, tini kategória: 1. Kovács Zsanett, 2. Bencsik Rebeka
Tánc, kölyök kategória: 1. Bedekovics Andrea és Kondacs Dóra, 2. Himer Tünde és Nyerges Alíz, 3. Monster Girls, 4. Himer Tünde egyéni
Ének, tini kategória: 1. Mészáros Katalin, 2. Valach Klaudia, 3. Rácz Nóra
Ének, kölyök: megosztott első díj, Himer Tünder és Hrivnák Éva

A gyereknap támogatói: Szarvas Város Önkormányzata, Plastoball Bt., Ildikó Cukrászda, Miro Sütiház, Cafe Teatrum, Kiszely Cukrászda, Don Pedro Pizzeria, Korbely János vállalkozó, Kubicza Erika vállalkozó, Molnár Mihály vállalkozó, Molnár Judit vállalkozó, Zsapír Bt. – Papír Írószer, Csonki Sándor vállalkozó, Horváth Zsuzsanna vállalkozó, Papírklip Bt., Szarvasi Tűzoltóság, Szarvai Rendőrkapitányság, Tóth M. Mihály vállalkozó, Talizmán Játékbolt, Csapesz Kerékpár Szaküzlet és Szervíz, Podani Mihály, Avon

MÉDIATÁMOGATÓK: Körös Televízió, Rádió Szarvas, Videókrónika, Newjság, Szarvas és Vidéke, Szarvasi Hét, Szarvasi Informatikai Kft.

Molnár Péter alkotása

Félezer pályaműből lett dobogós a csabacsűdi óvodás alkotása

Koszorúzás a Hősök emlékművénél

Csak a rózsafüzér maradt a szentandrási katona után