Connect with us

Békésszentandrás

Eskütétel és beszámolók a szentandrási testület napirendjén

Kozák János esküt tesz
Kozák János esküt tesz

Ünnepélyes eskütétellel kezdődött a békésszentandrási képviselő-testület tegnap délutáni ülése. Kozák Jánost (aki korábban önkormányzati képviselő és alpolgármester is volt) a pénzügyi bizottság külső tagjává választották, ő tett esküt Sinka Imre polgármester és a képviselők előtt.

Az ülés napirendjei között több beszámoló is szerepelt. A gyermekvédelmi feladatok kapcsán elhangzott, hogy tavaly mindössze 22 csecsemő született a településen, a népességfogyás ellen nehéz hatékony megoldást találni. Tóth Tamásné, a kistérségi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat intézményegység-vezetője azt hangsúlyozta, hogy napjainkban az egyik legfontosabb szociális cél az öngondoskodó családok létrehozása.

Ismét napirendre került egy régóta húzódó vitás ügy. Ennek lényege, hogy egy tervező cég a 0534-es külterületi út terveinek elkészítéséért szeretné megkapni az általa legutolsó javaslatként megjelölt 1 millió forintos összeget. Az önkormányzat azonban – bizonyos dokumentumok hiányában –, nem tartja megalapozottnak a kifizetést. A kérdést némi vita után végül zárt ülés keretében tárgyalták tovább.

Szó esett továbbá az üdülőterületek rendezettebbé tételének fontosságáról. Ezzel kapcsolatban felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a zöldhulladékot ingyenesen elhelyezhetik a települési komposztálóban. Döntöttek a nyári igazgatási szünetről. Ezt a korábbi évekhez hasonlóan most is úgy oldják majd meg, hogy az ügyfélfogadás zavartalan maradjon.

Kiemelt

Dernovics Tamás ezen helyzetéből nem született gól (Fotó: Babák Zoltán) Dernovics Tamás ezen helyzetéből nem született gól (Fotó: Babák Zoltán)

Nem kezdett jól a Hunyadi

Békésszentandrás

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Fotó: kajakkenusport.hu Fotó: kajakkenusport.hu

100% magyar, 10% szarvasi: Bemutatkozott a vb-re készülő magyar válogatott

Békésszentandrás

Fedett színpad a tizenharmadikra

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect