in , ,

Békésszentandrás bekeményített

Út a Keresztháti üdülősoron
Út a Keresztháti üdülősoron

Nyolc nap türelmi időt adott a békésszentandrási képviselő-testület a duzzasztóműnél épülő vízi erőmű kivitelezőjének arra, hogy rendbe hozza a tönkretett utat a Keresztháti üdülősoron. Ha a javítás nem történik meg, jogi útra terelik a kérdést.

A feszültség tulajdonképpen egy szerencsétlen baleset miatt alakult ki. A vízi erőművet építő budapesti székhelyű Hydro Power Consulting Kft. ugyanis éppen azért, hogy ne tegye tönkre az üdülősori utat, épített egy törmelékkel megszórt szervízutat, ezen közlekedtek a soktonnás nehézgápjárművekkel. Február 6-án azonban az egyik, építőanyagot szállító jármű felborult a szervízúton, emiatt a forgalmat ideiglenesen a Keresztháti üdülősorra terelték. A hatalmas súlyokat szállító teherautók pedig rövid idő alatt tönkretették az esőzések miatt felázott utakat.

A település vezetői azóta többször is kérték a fővállalkozót, hogy állítsa vissza az eredeti állapotokat. Amint azt Sinka Imre polgármester elmondta, a cég előbb a belvízre, majd az árvízre hivatkozva halogatta az útjavítást.

Az idegenforgalmi szezon közeledtével a kérdés egyre sürgetőbbé válik. A település képviselő-testülete ezért a napokban úgy döntött: nem fogadják el a további késlekedést. Határozatot hoztak arról, hogy amennyiben a kivitelező a felszólító levél kézhezvételétől számított nyolc napon belül nem végzi el a helyreállítást, akkor jogi útra terelik a kérdést. A fővállalkozó és az alvállalkozók ellen egyaránt eljárást kezdeményeznek. A labda tehát mostantól a kivitelező térfelén pattog.

Ruzicskay György kínjai és kínzatásai

Horrorisztikus Ruzicskay-kiállítás nyílt

Vajdások az elsősegélynyújtó versenyen

Másodikként végeztek a vajdás elsősegélynyújtók