in

Erdős Norbert kormánymegbízott pedagógusnapi köszöntője

Szívből köszöntöm Önöket a pedagógusnap alkalmából! Meggyőződésem, hogy a köszöntő szó a pedagógusokat illeti a leghitelesebben, hiszen „… emberségről példát, vitézségről formát/mindeneknek ők adnak”. Lehet-e nemesebb, fontosabb hivatás a pedagógusénál? ,Azzal, hogy a pedagógus gyermekeinket tudásra és szívbéli jóságra tanítja, jó mintát ad, amellyel tiszta embereket lehet nevelni. Nagy László erről így fogalmaz:

„Vezesd őket, utat ne tévessz,

S magadhoz mindig hű maradj,

Mert élen állsz, és messze látszol,

Sose feledd: példa vagy!”

A pedagógus emberségével, tudásával, mások iránti figyelmével olyan küldetést teljesít, amelyet a belső igényből fakadó többre törekvés szándékával erkölcsi kötelességünk követni.

Az alkotó emberi akarat szervezi a hétköznapokat, növeli a jövőbe vetett hitet. A nemzet lámpásaként a pedagógus a kezdetektől utat mutat gyermekeinknek, erősíti lelküket. A pedagógus szép hivatása teljesítésével ugyan a jelenben él, de cselekedetei a jövőbe mutatnak. Munkája alapvetően határozza meg mindannyiunk eljövendő sorsát, ezért országgyűlési képviselőként, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként kiemelten fontos ügynek tartom a fiatalok nevelését, oktatását.

Tisztelt Pedagógusok!

Kormánymegbízottként és az Önökre bízott gyermekek szülei nevében megköszönöm munkájukat, amelyhez erőt, és további sok sikert kívánok! Kívánom, hogy a megérdemelt nyári pihenés után újult erővel folytassák példamutató, gyermekeink lelkét nemesítő munkálkodásukat!

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott

Benkások Ungváron

Benkások Kárpátalján

Csabacsűdi népdalkör

Szlovákul szólt az ének Csabacsűdön