Connect with us

Hírek

Szombaton megszakad a szív

Előadás a Katolikus körben

Az évad utolsó előadása következik szombaton a Katolikus körben. Az idén a kör előadásainak a fő motívuma a szív volt, amit az előadássorozat alatt Seidl Ambrus katolikus plébános vendégei minden szempontból vizsgálat alá vettek. A vendégek az élet legkülönfélébb területeiről érkeztek. Egy volt közös bennük, a valláshoz, pontosabban a katolikus valláshoz való mély kötődés.

Legutóbb, április végén, Berta Árpád és Edit, Ambrus atya meghatározása szerint egy szerelmespár volt a vendége, akik családpasztorációs munkát végeznek. Ők nem a romantikus filmek szerelmespárjait testesítették meg, hanem pont azt, ami a vászonról többnyire kimarad, mert a szürke hétköznapok nem annyira izgalmasak, látványosak, pláne nem egy negyedszázados házasság után. Ők a szeretet nehezebb útjáról, az elkötelezettségről beszéltek, botladozásokról, amik után rátaláltak arra az útra, ami együtt tartotta őket 26 éven át. Nekik egy olyan, a Kolonics Györgyről szóló kiállítás adott méltó díszletet, ami szintén a szívről szólt, és ahol sajnos tényleg megszakadt egy szív.

Korábban Eperjes Károly töltötte meg a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermét, akiről -akik csak a filmvászonról ismerjük- nem is gondoltuk, hogy mélyen meggyőződéses katolikus, aki szigorúan gyakorolja is a vallást.

Az utolsó előadáson, június 8-án 10 órakor egy pap-nevelő fr. Zatykó László Szegeden élő ferences szerzetes, tanár lesz Seidl Ambrus vendége a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Seidl Ambrus (Fotó: Hegedűs Éva) Seidl Ambrus (Fotó: Hegedűs Éva)

Imádkozzatok értem!

Szarvas

A Missziós Kereszt Szarvason

Hírek

Seidl Ambrus plébános Seidl Ambrus plébános

Békesség e háznak! – És minden lakójának!

Hírek

Nagy volt a játék tétje: Elmaradnak-e a vasárnapi istentiszteletek Szarvason?

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect