Connect with us

Békésszentandrás

Három kérelmet elutasított a szentandrási bizottság

Békésszentandráson évek óta szinte minden hónapban igényel valaki kamatmentes szociális kölcsönt az önkormányzattól. Ez a hitel csak akkor folyósítható, ha a kérelmező rendkívüli élethelyzetbe kerül. Az igénylésekről átruházott hatáskörben az oktatási, művelődési, ifjúsági és szociális bizottság dönt. Szintén ez a grémium hoz határozatot az átmeneti segély-kérelmek és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatások iránti kérelmekről is.

A Molnár Imre Zoltán önkormányzati képviselő által vezetett bizottság havonta egy alkalommal ül össze, hogy döntést hozzon a kérelmekről. Májusban összesen 9 igénylőlap került az asztalukra. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatást hárman kértek, részükre összesen 16 ezer forintot ítéltek meg. Átmeneti segélyt egy lakos igényelt, 2 ezer forintot kapott. Kamatmentes szociális kölcsönt öten kértek. A bizottság egy kérelmező részére 35 ezer, egy másik részére pedig 70 ezer forint kamatmentes hitelt állapított meg. Három kérelmet azonban elutasítottak, mert az igénylők által felsorolt indokok nem bizonyították azt, hogy a létfenntartásukat súlyosan veszélyeztető, rendkívüli élethelyzetben vannak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Cikluszáró testületi ülést tartottak Békésszentandráson

Békésszentandrás

Sinka Imre (Fotó: Hegedűs Éva) Sinka Imre (Fotó: Hegedűs Éva)

Elégedetten tekint az elmúlt öt év mérlegére Sinka Imre

Békésszentandrás

Dernovics Tamás a földön, jobbról Lós István (Fotó: Babák Zoltán) Dernovics Tamás a földön, jobbról Lós István (Fotó: Babák Zoltán)

Továbbra is rossz passzban a Hunyadi

Békésszentandrás

Bemutatkozott Békésszentandrás független képviselőjelöltje, Major Attila

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect