in ,

Tetszett a Mini Magyarország a csabacsűdi időseknek

Csabacsűdi idősek a Mini Magyarországnál

Szarvasra, az arborétumba kirándultak a közelmúltban a kistérségi fenntartásban működő csabacsűdi idősek klubjának ellátottai és gondozói.

Az autóbuszos kiránduláson összesen tizenhatan vettek részt, s a növényritkaságok mellett a hazánk történelmét, építészeti remekeit bemutató makett parkot, a Mini Magyarországot is megtekintették. Mindenkinek nagyon tetszett ez a nemrég átadott látványosság. Hazafelé megnézték a Szarvasi Vízi Szinházat is.

Gilanné Radványi Rózsától, a Körös-szögi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Csabacsűdi Szociális Gondozási Központjának vezetőjétől megtudtuk, hogy minden évben szerveznek hasonló kirándulásokat.

– Az idősek klubjának két gondozója, Fábri Györgyné és Csatáriné Bali Katalin szervezi ezeket az egynapos utazásokat. Ellátottaink mindig nagy örömmel vesznek részt a kirándulásokon. Idén a klubtagokhoz a bentlakásos intézményünk egyik lakója is csatlakozott – mondta Gilanné Radványi Rózsa. Hozzátette: a hasonló programok szervezése nem könnyű feladat, mivel a klub anyagi lehetőségei korlátozottak, támogatókat találni pedig nehéz. A legnagyobb költséget mindig a szállítás jelenti. Az idei kirándulást a Körös-szögi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény szarvasi tanyagondnoki szolgálatának 17 személyes kisbuszával sikerült megoldani.

A csabacsűdi gondozási központ igen sokféle módon segíti a településen élő időseket.

– Bentlakásos intézményünkben 34 ellátottról gondoskodunk. Az idősek klubját 31-en látogatják, az étkeztetést 74-en, a házi segítségnyújtást Csabacsűdön 27-en, Örménykúton 18-an veszik igénybe. A jelzőrendszeres szolgáltatás keretében Csabacsűdön 8, Örménykúton pedig 1 idős, beteg embernél helyeztünk el segélyhívó jelzőkészüléket – sorolta az adatokat a csabacsűdi intézményegység vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Forintokról és moziról is szó esett a városházán

Három kérelmet elutasított a szentandrási bizottság