in , ,

Megkopott sárgulás

Sárgulás

Szarvason hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy az egyetem (korábban főiskola) végzős gazdászhallgatói bolondos felvonulással búcsúznak a várostól. Így volt ez ma délután is.

Nehéz nem észrevenni, hogy a sárgulás évről-évre veszít fényéből. Ma ezt többen szóvá is tették a főutcán álldogáló közönség soraiban. Az egyik legfontosabb ok talán az, hogy a gazdászhallgatók sincsenek már annyian, mint a főiskola fénykorában. Idén például mindössze 86 végzős hallgató mellkasára tűzték ki diáktársaik a sárga zsebkendőt.

A felvonulók élén ezúttal is a lovasok haladtak, őket hintók, lovas kocsik és traktorok követték, végül a zenészeket szállító kamion zárta a sort. Az első hintóban ott ült dr. Puskás János, a SZIE Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának dékánja, oldalán pedig a város képviseletében Besenczy Zoltán alpolgármester foglalt helyet.

Néhányan dalra fakadtak, s meghúzták a sörös üveget. A végén egy szerényebb slag is előkerült, emlékeztetve a közönséget arra, hogy tíz-húsz évvel ezelőtt bizony még alaposan meglocsolták a diákok az út mellett álldogálókat.

Vélemény, hozzászólás?

Badar Gergő és Kovács Lacus megnyerte a mai duatlon versenyt

A katolikus szív a nevelésben