in , ,

Osztálykiránduláson a 9. A és a 9. B osztály

Osztálykiránduláson a vajdások

A két vajdás 9. osztály közösen pályázott az Erzsébet program keretében, így kedvezményesen volt lehetőségünk az idén kirándulni. Nagy izgalommal vártuk az osztálykirándulás első napját, de az esőben való gyülekezés kicsit letörte kedvünket. A buszon való nevetgélés azonban javított a hangulatunkon. Az első megálló az ozorai vár volt, ahol részletes bemutatást kaptunk a középkori főúri életről. Azután folytattuk utunkat a fonyódligeti Erzsébet táborba, ahol meleg ebéddel vártak minket. Ebéd után elmentünk a szállásra, ahol mindenki elfoglalta a szobáját. Sajnos mintha dézsából öntötték volna a vizet, úgy esett az eső. Sok diák szeretett volna a Balatonban úszni, de a rossz idő eltántorította őket. Késő délután még megnéztük Fonyód belvárosát, de nagyobb túrára az eső miatt nem volt lehetőségünk.

Másnap reggeli után elmentünk a balatonboglári Gömb-kilátóba, ahol fényképekkel örökítettük meg a Balatont és a haragos felhőket. Majd a Red-Cherry „csokigyárba” mentünk, ahol az eredeti konyakmeggy készítésével ismerkedtünk meg, és még kóstolót is kaptunk. Ezután visszamentünk ebédelni, majd elbuszoztunk a keszthelyi Festetics-kastélyba. A kastélylátogatás után a különböző múzeumokba tekintettünk be. Megnéztük a hintó, a vadászati és a terepasztal kiállítást, ami tényleg nagyon érdekes volt. Utána visszamentünk a szállásra.

A következő és egyben az utolsó napon a balatonfűzfői kalandparkba utaztunk, ahol boboztunk is. Akik végigharcolták a pályát, büszkék lehetnek magukra. A nap ekkor kezdett kisütni, kicsit megmelegítve a lelkünket. Hazafelé indulva Kecskeméten megálltunk a Malomban vásárolni. Kora este érkeztünk meg és egy hatalmas tapssal köszöntünk el egymástól. Bár az idő nem volt kegyes hozzánk, mégis nagyszerű élményeket őrzünk majd erről a fagyos kirándulásról.

Kovács Martin, Új Berta és Sára, Roszik Fanni 9.A

Tájolás

A következő hétéves ciklusban talán okosabbak leszünk

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a renőrök Szarvason