in ,

Vízi színház: versek, dalok, kívánságok – s végre a biciklisekre is gondoltak

Víziszínház kerékpártárolóval

Számos újdonsággal készül az idei szezonra a Szarvasi Vízi Színház. A Magyar Teátrumi Társaság által (a békéscsabai Jókai Színház szakmai irányításával) működtetett, de a szarvasi önkormányzat tulajdonát képező létesítmény némi szépítő kozmetikázáson is átesett a közelmúltban.

A kivitelező elvégezte a garanciális javításokat, az önkormányzat által létrehozott Cervinus Teátrum, mint tulajdonos pedig régi óhajt teljesítve kerékpártárolókat helyezett el a színház előtt. A huszonöt méter hosszú biciklitárolónak minden bizonnyal örülnek majd a két keréken érkező színházbarátok. Szeméttárolókat is kitettek a bejáratoknál és a fahídnál. A színház előtti, annak idején közösségi összefogással zöldebbé varázsolt park az elmúlt időszak esőzései nyomán valóban kizöldült, s a virágok is nyílnak már.

Ami a programot illeti, már a június 16-án este fél 9-kor kezdődő nyitógálán szembesülhetünk egy újdonsággal: ezentúl kívánságműsorok is lesznek. A Színházi Óhajtó névre keresztelt program lényege, hogy a nézők egy előre megadott listáról kérhetnek és küldhetnek dalokat ismerőseiknek. Nos, a nyitógála egyik részét már ez a kívánságműsor képezi, másik részében pedig a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar műsorát hallgathatják meg.

A nyár folyamán a jeles színházi társulatok által bemutatott nagyelőadások mellett idén is lesznek verses és zenés estek. Újdonságként megjelennek az Impro párbajok, amikor egy költő és egy zeneszerző improvizál majd. Több alkalommal tartanak Színházi Családi Napot, ilyenkor délutánonként jeles színészek mesefoglalkozásokra várják a kicsiket és szüleiket.

Végezetül néhány csemege: július 12-én Oszter Sándor színművész és felesége, Failoni Donatella zongoraművész lép fel a szarvasi deszkákon, augusztus 12-én pedig Horányi László idézi fel a legendás „szovjet” énekes, Vlagyimir Viszockij dalait.

A Szarvasi Vízi Színház részletes programját megtalálják a www.viziszinhaz.hu internetes oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Szentandrás ötmilliót nyert a testvértelepülési találkozóra

Tűzzománccsodák a falakon