Connect with us

Hírek

Képviselői fogadóóra: támogatásokról és az M44-esről is szó esett

Dankó Béla fogadóóráján

Békésszentandráson, Szarvason és Csabacsűdön tartott tegnap fogadóórát Dankó Béla, az V. számú választókerület országgyűlési képviselője. A honatyát a fogadóórák tapasztalatairól kérdeztük.

– Csabacsűdön és Szentandráson a lakosság soraiból senki nem keresett meg tegnap. Én ezt úgy értékelem, hogy mindkét települést kiválóan vezetik az önkormányzatok, nincsenek problémák. A fogadóórán tehát lényegében a polgármesterekkel tartottam megbeszélést – mondta Dankó Béla.

A megbeszélések témájával kapcsolatban a képviselő jelezte: Sinka Imrével, Békésszentandrás polgármesterével elsősorban az M44-es lehajtójának problémaköréről tárgyaltak.

– Tájékoztattam Polgármester Urat arról, hogy ha ők mindenáron ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen Szentandrásnál lehajtó, akkor én természetesen ezt az álláspontot fogom képviselni. Ugyanakkor fontos látni, hogy ez nehéz harc lesz, nem igazán tudunk mivel érvelni. Ha ugyanis Nyugaton azt mondom, hogy egy adott kistelepülésnél nincs lehajtó, viszont tíz kilométerrel odébb, a szomszédos városnál van, akkor nem is fogják érteni a problémát. Ilyen eset ugyanis számtalan helyen van a világban az autópályák mellett, egy tíz kilométeres kerülő nem probléma. Az szintén nem érv, hogy Csabacsűdön viszont van lehajtó, mert ott a tervezéskor egyszerűen azt vették figyelembe, hogy bizonyos távolságonként bázispontokat kell létrehozni a pályafenntartáshoz (a géppark tárolásához és a személyzet elhelyezéséhez), s a következő ilyen bázispont éppen Csabacsűd közelébe esik – hangsúlyozta a képviselő.

Dankó Béla elmondása szerint Szarvason többen is kopogtattak ajtaján a fogadóórán.

– Vállalkozók és civil szervezetek vezetői egyaránt megkerestek. A legtöbben arról érdeklődtek, hogy különböző fejlesztési elképzeléseikhez, programjaikhoz milyen támogatási forrásokat tudok javasolni. Sokan kérdeztek a Magyar Nemzeti Bank 2,5 százalékos kamat-lehetősége felől is. Néhányan magánjellegű gondjaikkal is hozzám fordultak, nekik legjobb tudásom szerint próbáltam tanácsot adni abban, merre induljanak, hogy megtalálják a megoldást – zárta beszámolóját Dankó Béla.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Csabacsűd

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Dankó Béla és Győrffy Balázs Dankó Béla és Győrffy Balázs

Az agrártámogatások átcsoportosításától tart Győrffy Balázs

Gazdaság

Babaváró támogatással segítik a gyermekes családokat

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect