Connect with us

Hírek

Székelyes sikerek az EDÜ-n

Rostás Pál
Rostás Pál

A Székely Mihály Intézményből nyolc diák vett részt különböző művészeti kategóriákban a Gyulán megrendezett XXV. Erkel Diákünnepeken. Minden kategóriában szakértő zsűri értékelte a produkciókat és jutalmazta az 1-3. helyezetteket.

Iskolánkat a következő tanulók az alábbi kategóriákban képviselték:

– vers és prózamondó kategórában Bencsik Miksa 9.D és Kőrösi Berta 1/13.E osztályos tanulók (felkészítőjük Hajas Gabriella)

– népművészet kategóriában Kovács Zsuzsanna 1/13.E osztályos tanuló (felkészítője Kis Szilvia)

– szólóének kategórában Pengő Bernadett és Rostás Pál 2/12.P és Nagy Partik 2/12.H osztályos tanulók (felkészítőjük Kis Szlivia)

– szólóhangszer kategóriában Poljovka Domícián 1/13.E és Frankó Tamás 10.C osztályos tanulók (felkészítőjük Iváncsó József)

A neves zsűri minden produkcióról elismerően nyilatkozott. Hasznos tanácsokkal látta el a diákokat, buzdítva őket arra, hogy a szakma tanulása mellet továbbra is énekeljenek, mondjanak verseket és folytassák a hangszeres zenélést.

Büszkék vagyunk arra, hogy nem zeneművészeti szakközépiskolaként két dobogós helyezést is elértek iskolánk képviselői, megelőzve számos konzervatóriumban tanuló diákot.

Bronz minősítést, azaz 3. helyezést ért el Poljovka Domícián és Frankó Tamás, akik harmónikáztak. Könnyűzenei szólóének kategóriában arany minősítést, azaz 1. helyezést Rostás Pál végzős diákunk ért el. Ezekben az eredményekben nagyon sok, akár több éves munka van, hiszen szakmatanulás mellett nehéz elegendő időt találni gyakorlásra, felkészülésre.

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket, mentortanáraikat az iskola pedagógusnapi ünnepségén Kohut Andrásné intézményvezető elismerését kifejezve köszöntötte.

A sikerek újabb lendületet adtak ahhoz, hogy szakképzett pedagógusaink továbbra is szívesen készítsék fel, akár országos megmérettetésekre is azon diákokat, akik különböző művészeti ágakban tehetségesek.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna versenykoordinátor

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Tanévnyitó és pályaavató a Székelyben

Oktatás

Határtalanul (Quick Response) kódolás

Oktatás

Ügyvitelesek ünnepe

Oktatás

Vállalkozni határok nélkül: Székelyes diákok a Szilágyságban

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect