in , ,

Foci évzáró éremosztással

A Szarvasi FC II megnyerte a megye III-as bajnokságot

Volt ok az ünneplésre a Szarvasi Futball Club múlt pénteki éremosztó évadzáró vacsoráján. A klub négy csapata is dobogós helyen végzett a maga bajnokságában. Az eseményt megtisztelte Dankó Béla országgyűlési képviselő, MLSZ elnökségi tag, a város részéről pedig Besenczy Zoltán alpolgármester, valamint Giricz Katalin ifjúsági és sportbizottsági elnök képviseltette magát.

Bencze Sándor klubelnök köszöntője után az edzők számoltak be csapataik éves teljesítményéről. Rétes Pál, az NB III-ból tavaly nyáron búcsúzó, jelentősen átalakult felnőtt együttes trénere rövid értékelésében kitért arra, hogy az egységben és az edzéslátogatottságban rejlett sikereik legfőbb záloga, amellyel a harmadik helyet szerezték meg a megyei I. osztályban. A szakvezető azt is megemlítette, hogy a játékosok pihenője július elejéig tart majd, az augusztus 10-i bajnoki rajtig a szokásos Cziglédszky-emléktorna mellett négy hazai edzőmeccsel készül majd a csapat.

A folytatásban Závoda Gábor, az ezüstérmes ifjúsági együttes edzője, majd a harmadosztályú bajnoki elsőségét megvédő második számú alakulat képviseletében Paulik János tartott rövid tájékoztatót. Az ifik szakvezetője egy-két mérkőzést leszámítva elégedettségének adott hangot játékosai szereplése és hozzáállása kapcsán. Paulik János – aki Farkas Endre távollétében számolt be távirati tömörséggel az FC II. újabb bajnoki aranyérmének történetéről – megemlítette, hogy a fiúk a Kötegyánnal és a Kardossal vívtak kiélezett csatát a bajnoki címért, és ha együtt marad a társaság, jövő ilyenkor zsinórban harmadik elsőségét is megszerezheti. Ugyancsak bajnok lett a klub öregfiúk csapata, az újonnan 35 éven felüliek megyei bajnokságában.

A díszvendég, Dankó Béla örömét fejezte ki annak láttán, hogy a tavaly kiesést követően a klub nem szaporította azon alakulatok számát, amelyek szétszélednek és évek kellenek az újjáépítéséhez. Szintén pozitívumként említette, hogy a klub vezetése nem csak az első csapatra fordít figyelmet, de az utánpótlásra és azok versenyeztetésre is, akik nem férnek oda, de szeretnek focizni, és időt, energiát áldoznak rá. Az öregfiúk pedig azt bizonyítják, hogy nem csak jelene és jövője van a sportágnak helyben, de komoly múltja is.

Az MLSZ elnökségi tagja végezetül megköszönte a klub vezetőinek és edzőinek az áldozatos munkáját, az önkormányzat képviselőinek, hogy támogatják a focit, majd átadta az érmeket a fentebb említett négy csapat játékosainak.

Szeli Lajos akcióban

MTK-s veteránok verték a szarvasi öregfiúkat

Motoros baleset Szarvason