Connect with us

Hírek

Vers a víz fölött, Máraival és Zoránnal

A Vers a víz fölött nyitóelőadása

Minden bizonnyal idén is népszerű lesz a Szarvasi Vízi Színház „Vers a víz fölött” sorozata. A tegnap esti nézőszám és a vastaps legalábbis ezt bizonyította.

Mintegy 250-en ültek be a színházi padsorokba, hogy meghallgassák, mit üzen nekik – három kitűnő színész tolmácsolásában –, Márai Sándor (szóban) és Sztevanovity Zorán (dalban). Az est házigazdája Józsa Mihály, a Magyar Teátrumi Társaság igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott: az estnek öt szereplője van, akik a történelmi Magyarország öt különböző tájegységét képviselik. Márai Sándor a felvidéki Kassán, Zorán a délvidéki Belgrádban született. Az előadó színművészek közül Vadász Gábor Szeghalmon, Szabó Lajos Hódmezővásárhelyen, Balázs Csongor pedig Csíkszeredán látta meg a napvilágot.

Az est folyamán sűrűn váltotta egymást a próza és a zene. Márai gondolatait hallhattuk szenvedélyről, szomorúságról, szerelemről, érzékiségről, Istenről, ünnepről. Zorán felcsendülő dalai az élet ugyanezen fogalmait közelítették meg, a zene nyelvén.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Beleznay Endre egyszemélyes színháza

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect