Connect with us

Hírek

Elektromos áram: jövőre már csak előrefizetéssel

Fogyasztásmérők

Az év végéig a szarvasi Komép Kft. kezelésében lévő mind a 245 önkormányzati bérlakásban előrefizetős árammérőket szerelnek fel. Így egyértelműen kiküszöbölhető a tartozások felhalmozása, ugyanis a lakók csak annyi elektromos áramot használhatnak fel, amennyit előre kifizettek.

Az ilyen mérőórák felszerelése nem új keletű gyakorlat Magyarországon, Szarvason is sok van már belőlük. A szabályozás érdekessége, hogy a gázszolgáltatók esetében csak az úgynevezett védendő fogyasztók (nehéz szociális helyzetben lévők) kaphatnak előrefizetős mérőórát, az áramszolgáltatóknál viszont ilyen korlátozás nincs, más is vásárolhat ilyen szerkezetet. Amíg azonban a védendő fogyasztóknál a speciális mérőórát a szolgáltató (Szarvas esetében az E.on) ingyen szereli fel, addig a nem védendő fogyasztóknál ezt a költséget a fogyasztóknak (önkormányzati bérlakásoknál tehát az önkormányzatnak) kell felvállalnia.

A 245 szarvasi önkormányzati bérlakásból korábban már 38-ban felszereltek előrefizetős mérőórát. A fennmaradó 207 lakásból 109-ben laknak védendő fogyasztók, az ő esetükben tehát az E.on térítésmentesen szereli fel a mérőórát. Az önkormányzatnak így 98 lakásnál kell állnia a villanyórák felszerelésével kapcsolatos költségeket. Az összeg mintegy 3,8 millió forint, melyet a lakásbérleti díjakból fedeznek majd.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Beleznay Endre egyszemélyes színháza

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect