Connect with us

Csabacsűd

Csabacsűd már készül a civilek randevújára

Molnár József, Csabacsűd polgármestere
Molnár József, Csabacsűd polgármestere

A Körös-szögi Kistérség civil szervezetei 2002. óta minden évben randevút adnak egymásnak egy nagyszabású találkozó keretében. Tavaly Szarvas volt a házigazda, idén pedig Csabacsűdre vár ez a szerepkör. Molnár József polgármestert arról kérdeztük, hogyan készülnek a július 20-i, egész napos rendezvényre.

– Civil szervezeteink döntő többsége már jelezte, hogy részt kíván venni a találkozó előkészítésében és lebonyolításában. A teljesség igénye nélkül: a polgárőrség vállalja a terület biztosítását, a sportegyesület a futballmérkőzések megszervezését, a népdalkör pedig műsorral is készül. Valamennyi társadalmi szervezetünk kiveszi részét a bográcsos ételek elkészítéséből. A találkozó fő szervezője egyébként a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület.

– Mennyi vendéget várnak Csabacsűdre ezen a napon? Érkezik-e delegáció például újdonsült szlovákiai testvértelepülésükről, Csatáról?

– Igen, nagy örömünkre a csataiak már jelezték, hogy mintegy 30 tagú csapattal érkeznek. Kulturális körük népdalcsokorral készül, s jönnek résztvevők az öregfiúk kispályás focitornájára is. Összesen egyébként legalább kétszáz embert várunk a kistérség civil szervezeteinek tagjai közül. Emellett eljönnek hozzánk a Békésszentandráson táborozó moldvai csángó fiatalok is.

– Mi az, amit már tudni lehet a találkozó tervezett programjairól?

– Ami már biztos: egy civil felvonulással kezdünk a település főutcáján. A felvonuláson mazsorettek is részt vesznek, de az még nem dőlt el, hogy melyik településről hívunk mazsorett csoportot. A megnyitó után mintegy négyórás időtartamban rövid műsorokkal mutatkoznak be a civil szervezetek. Vidám programnak ígérkezik a kispályás focitorna, aminek érdekessége, hogy a csabacsűdi asszonyok és a lányok is kiállítanak egy-egy csapatot és megmérkőznek egymással.

– Milyen forrásból valósul meg a civil találkozó?

– A települések lakosságarányosan adják össze a minimálisan szükséges költségeket. Emellett természetesen keresünk (több-kevesebb sikerrel) szponzorokat, már van is néhány támogatónk.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Műfüves pályát avattak Csabacsűdön

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A csabacsűdi hagyományőrzők ámulatba ejtették a közönséget

Csabacsűd

Az M44 kunszentmártoni hídja (Fotó: Babák Zoltán) Az M44 kunszentmártoni hídja (Fotó: Babák Zoltán)

Road44 – az út, ami összeköt

Csabacsűd

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Nagyobb arányú győzelem is benne volt

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect