Connect with us

Békésszentandrás

Birdie, az új családtag

Birdie Bus a Víziszínpad előtt
Birdie Bus a Víziszínpad előtt

Új családtag fog feltűnni hamarosan a szarvasi utcákon egy elektromotoros busz személyében. Remélhetőleg mindenki családtagként fog rá tekinteni, ahogy jelen sorok írója is, akinek első pillantásra a szívébe lopta magát a jópofa jármű, ami a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület, a Szarvast és térségét egybefogó Körös-menti helyi TDM komplex pályázatának részeként érkezik hozzánk.

A busz 14 személyes, maximum 25-30 km/h sebességgel tud közlekedni. Egy 6.3 KW-os, 72V-ról üzemelő elektromotor mozgatja, ami energiáját 12 darab 6V akkumulátorból nyeri. A Birdie Busban elől- és hátul hidraulikus dobfékek, kézifék, a KRESZ szabályainak megfelelő 2 pontos biztonsági övek vannak, valamint a közúti közlekedéshez szükséges minden szükséges kellék megtalálható. Van benne USB és SD kártyaolvasó, rádió- 4 db hangszóróval. Eső esetén ponyva véd.

A papírmunkák a biztosítással, az üzemeltetéssel és a menetrenddel kapcsolatban folyamatban vannak. Városnéző buszként fog szolgálni, ami a város, térség turisztikai látványosságai között fog közlekedni. A menetrendje kialakítás alatt van, de erről későbbi időpontban fognak tájékoztatással szolgálni az egyesület munkatársai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán) Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán)

A romantikus történelmi regények írónője volt a könyvtár vendége

Szarvas

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect