in , ,

Iskolapad helyett strandröplabda

Az 1. helyezett csapat
Az 1. helyezett csapat

Mintegy 70 diák választotta ezt az „elfoglaltságot” az utolsó előtti tanítási napon a Vajdában. Két kategóriában lehetett nevezni leány illetve vegyes felállásban. A lányoknál 7 csapat nevezett, kettő a Vajdából, három a csongrádi Batsányiból és kettő a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumból. Mind a három iskola csapata már jól ismerte egymást a teremben vívott edzőmérkőzésekről. Innen jött az ötlet, hogy megmérkőzhetnének a homokon is. Kihasználva ezt az alkalmat, egy röplabda népszerűsítő verseny gondolata is felmerült azoknak, akik eddig csak a testnevelés órán ismerkedtek a sportággal. Az ötlet sikerrel járt, ugyanis 9 csapat nevezett a mix kategóriában. Az összes évfolyam képviseltette magát a házibajnokságon egy illetve két 4 fős csapattal.

A lányoknál 2 csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, a 21 pontig tartó egy játszmás meccseken az egyik csoportot a szarvasiak nyerték, a másikat a szentesiek, itt végzett a második helyen a Vajda B csapata. Így a két szarvasi csapat összekerült az elődöntőben, ahol szoros küzdelembe a Vajda B jutott a döntőbe. A másik ágról a Batsányi B került ki győztesen. Egyszerre zajlottak az „érmes” mérkőzések, így 2 vajdás csapatért is izgulhattak a résztvevők és a szurkolók. Mind a két mérkőzésen a Vajdások szerezték meg a győzelmet, így az aranyat és a bronzot is hazavihették lányaink.

A mix kategóriában 3 hármas csoportban mérkőztek a csapatok, a csoportokból az elsők automatikusan bejutottak a legjobb hatba, a 2. és a 3. helyezettek pedig keresztbe játszottak egymással. Mivel itt már volt tétje a mérkőzésnek látszott, hogy ez már nem tesi órai röplabda. Az eredmények alakulása megmutatta, hogy ebben a sportágban a kor nem is annyira számít, ha valaki ügyes és van egy kis előképzettsége. A legfiatalabb csapat a hetedikesekből álló Nemtudom bekerült az első háromba. A legjobbak kőrmeccseken döntötték el a helyezéseket, izgalmas mérkőzésen a kilencedikesekből álló Blue Warriors csapata került lépéselőnybe a Mezőberényi gimnázium csapatával szemben, ha a hetedikeseket is legyőzik ők nyerik a házibajnokságot. A nap utolsó mérkőzésén ez is sikerült nekik, habár a Nemdudom nem adta könnyen a bőrét. Résztvevő csapatok: Nemtudom, Mangelszisz, Blue Warriors, Szarvas Bucks, Star Motors VC, Mezőberény, One Direction, Mesteri 4-es, Tipxmix

A nap végén került sor az eredményhirdetésre, ahol a legjobb csapatok érem díjazásban részesültek, a helyezettek pedig oklevelet kaptak. Az elsőknek járt még egy kupa is. A látottak alapján sokan megérezték a röplabda ízét és fogadkoztak, hogy nyáron a strandolás mellett röpiznek is.

Eredmények:

Lányok:
1. Vajda B csapata: Pusztai Enikő, Tóth Fanní, Oltyán Dóra, Velky Zsófia
2. Batsányi Gimnázium, Csongrád
3. Vajda A csapata: Lestyán Sára, Konstantinovics Lili, Pekár Edina, Gyekiczky Fruzsin

Mix:
1. Blue Warriors: Paraszt Attila, Podani Milán, Janecskó Péter, Varga Nándor, Fehér Dániel
2. Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Mezőberény
3. Nemtudom: Lestyán Luca, Mester Zsófia, Emődi Dorina, Kiri Bence, Erdős Richárd

Chovános színjátszók

Szentivánéji álom a múzeumban

Balassi Táncegyüttes Vásár című előadása a Vízi Színházban

Múltbéli kalandozások