in

Szabad egy táncra?

A kánikula megérkeztével és a szünidő kezdetével itt az igazi szabadság, a felszabadul, felhőtlen (néha felelőtlen) nyár – elsősorban a fiataloknak. Véget nem érő traccspartik, sugdosások a strandon és persze a fesztiválok. Már rég nem olyanok a nyarak, mint nagyszüleink életében, ahol azért még a páros tánc dívott, meg a korzók és a szolid udvarlás.

Az udvarlás még most is dívik, igaz, már annyira nem szolid, de hát… és a tánc is változott. Egyetlen, véget nem érő mozgásfolyam lett a különböző színpadok előtt a legváltozatosabb helyszíneken: tóparton és hegyek ölelésében, vagy egy szigeten.

A mostani könyvajánlóba éppen ezért egy olyan regény került, ami könnyed és olvasmányos, anekdoták tárháza, bölcsességek és sorsok egybefüggő sorozata. Bohumil Hrabal itthon is nagyon szeretett és olvasott kisregénye, a Táncórák idősebbeknek és haladóknak sokak kedvence. Egyszerre könnyed és tanulságos, szórakoztató és elgondolkodtató.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az ízes és sajátos előadásmódot, a különböző sorsok és életek történetét. Langyos nyári estéken egy pohár hideg rosé mellé kötelező olvasmány. ☺

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Ellobbant lehetőség

Ballagás Csabacsűdön

Búcsút intettek az iskolának a csabacsűdi diákok