Connect with us

Hírek

Múzeumok éjszakája kilencedszer

Látogatók a Múzeumok éjszakáján
Látogatók a Múzeumok éjszakáján

2005 óta várják tárt kapukkal a Múzeumok éjszakáján a látogatókat a Tessedik Sámuel Múzeumban. Így volt ez most szombaton este is, amikor a múzeum munkatársai olyan helyekre is, mint pl. a régészeti raktárba és a néprajzi raktárba, lehetővé tették a bejutást, ami máskor a publikum számára zárva van.

Az idén is volt feladatlap, amin most a tűzhöz és a szerelemhez kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni. A válaszok el voltak rejtve a múzeum régészeti, a tessedikes, a helytörténeti és a kismesterségek kiállításán.

Akinek volt kedve, az egy egyedi ékszert másolhatott le, a Tessedik Sámuel Múzeum egy egyedi kiállítási darabját, az úgynevezett páva-sárkányos karkötőt.

A múzeumban még késő este is magányosan bolyongókkal, vagy elszórt csoportokkal lehetett találkozni feladatlapokkal a kezükben, miközben folyamatosan érkeztek az újabb és újabb kíváncsi vendégek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Beleznay Endre egyszemélyes színháza

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect