Connect with us

Hírek

Múzeumok éjszakája kilencedszer

Látogatók a Múzeumok éjszakáján
Látogatók a Múzeumok éjszakáján

2005 óta várják tárt kapukkal a Múzeumok éjszakáján a látogatókat a Tessedik Sámuel Múzeumban. Így volt ez most szombaton este is, amikor a múzeum munkatársai olyan helyekre is, mint pl. a régészeti raktárba és a néprajzi raktárba, lehetővé tették a bejutást, ami máskor a publikum számára zárva van.

Az idén is volt feladatlap, amin most a tűzhöz és a szerelemhez kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni. A válaszok el voltak rejtve a múzeum régészeti, a tessedikes, a helytörténeti és a kismesterségek kiállításán.

Akinek volt kedve, az egy egyedi ékszert másolhatott le, a Tessedik Sámuel Múzeum egy egyedi kiállítási darabját, az úgynevezett páva-sárkányos karkötőt.

A múzeumban még késő este is magányosan bolyongókkal, vagy elszórt csoportokkal lehetett találkozni feladatlapokkal a kezükben, miközben folyamatosan érkeztek az újabb és újabb kíváncsi vendégek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán) Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán)

A romantikus történelmi regények írónője volt a könyvtár vendége

Szarvas

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect